ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Semesterfavoriten: Hit reser svenskarna helst i höst

Gustaf Larsson · 17 Aug 2018
Uppdaterad 17 Aug 2018

Foto: Unsplash


Gran Canaria etta, Bangkok tvåa. När listan över vart svenskarna helst reser under höstlovet har trillat in är dessa två platser i topp. Men den populära tiden för att resa innebär även prisökningar. Det lönar sig att vara ute i god tid”, säger Katarina Daniels från Ticket.

klar

Artikellänk är kopierad

När semestern är slut för många och vardagen knappt har hunnit inledas, börjar många redan nu planera inför höstens semester. Nu börjar även statistik på höstens mest populära resmål att strömma in.

Enligt nya siffror från resetjänsten Ticket väljer svenskarna i hög utsträckning att besöka Gran Canaria – ett resmål som inte sällan toppar statistiken.

Priserna ökar fort

Men man bör skynda fynda om man planerar att fly hösten, menar Katarina Daniels PR-ansvarig på Ticket.

– Det lönar sig att vara ute i god tid, både för att få de bästa priserna men också ha störst utbud av resmål och hotell att välja bland, säger hon i ett pressmeddelande.

Höstlovet är generellt en populär tid att resa på. Detta eftersom alla skolor har ledigt samtidigt, till skillnad från sportlovet som skiljer sig kommun till kommun. Det innebär även att priserna kan gå upp just den veckan.

– Generella tips för att hitta en prisvärd höstlovsresa är, förutom att vara ute i så god tid som möjligt, också att vara flexibel kring resmål, hotell och kanske till och med avreseflygplats, fortsätter Katarina Daniels.

Fortfarande varmt kring Medelhavet

Men du behöver inte åka över hela jorden för att få sol i höst, menar Katarina Daniels.

– Medelhavet är fortfarande tillräckligt varmt för en solsemester i oktober och precis utanför topplistan finns semesterklassikerna Kreta, Rhodos, Mallorca och Antalya, säger hon.

pil
Mest populära höstlovsresorna 2018

Förra årets placering inom parentes

Gran Canaria (1)

Bangkok (2)

Teneriffa (4)

London (3)

New York (6)

Miami (ny)

Malaga (5)

Cypern (9)

Dubai (8)

Phuket (ny)

Källa: Källa: Ticket  

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro