ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Semestra med stil

Katarina Matsson · 24 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Uppklätt från Jil Sander och Smalto.
Uppklätt från Jil Sander och Smalto.

Glöm slafsiga shorts och sladdriga linnen. Satsa på uppklädd semester i år. Många svenskar glömmer stilen hemma när resväskan packas inför utlandssemestern.– Ibland känns det som att svenska killar slappnar av lite för mycket, det blir bara shorts och linne och man orkar inte göra något av det. I dag kan du lätt vara uppklädd, trots att det är varmt. De kläderna finns, säger Daniel Lindström.

För bara några år sedan var det nästan omöjligt att hitta ett par fina shorts, något som du i sommar kan hitta hos de flesta märken. Bär en tunn skjorta eller ett enkelt linne till – och ovanpå en ofodrad kavaj.– Det är ett väldigt bra plagg. Det är väldigt rörligt och användbart, nästan som att dra över en tröja. I butik kan den se lite trött och billig ut, men den är perfekt när man reser, säger Daniel Lindström.

Eftersom den får vara skrynklig passar den bra på flyget, och kan sedan lätt packas ner i väskan. För många killar kan shorts kännas svårburet och obekvämt. – Det kan vara svårt att hitta en längd. Jag tycker shorts är snyggast när de slutar strax ovanför knäet, säger Daniel Lindström. Skippa sandalerna och satsa i stället på espadrillos. – Det är väldigt svårt att hitta rätt sandaler, jag tycker espadrillos är finare. När man är utomlands kan man hitta ett par för mindre än en hundring. Dessutom kan man ha dem till chinos eller till och med kostym, och de passar både dag och kväll, säger Daniel Lindström.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro