ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Semmler lämnar CS-scenen för Overwatch League

Erik Glanell · 10 Jan 2018
Uppdaterad 10 Jan 2018
Auguste "Semmler" Massonnat kommer från och med nu att jobba med Overwatch Leauge.

Auguste "Semmler" Massonnat kommer från och med nu att jobba med Overwatch Leauge. Foto: Erik Glanell


Ryktena var sanna. Nu lämnar den folkkäre profilen Auguste "Semmler" Massonnat Counter strike-scenen för att kommentera Overwatch.

klar

Artikellänk är kopierad

Auguste ”Semmler” Massonnat är en av Counter strike-scenens stora profiler. Tillsammans med parhästen Anders Blume blev han en av de mest folkkära kommentatorerna i esportvärlden. På senare tid har han däremot synts till allt mer sällan i stora CS-sammanhang. Han har heller inte hymlat med att han sökt efter andra vägar att vandra och nu har han han hittat en. Overwatch League.

– Ärligt talat är det enormt att ha honom hos oss. Skulle man sammanfatta honom i ett ord så är det att han är ett proffs. Han är även ett stort fan av Overwatch och har följt scenen under lång tid och är redan vän med flera andra i teamet. Jag åt middag med honom i går och han är superexalterad över att vara en del av det här, säger Overwatch League-chefen Nate Nanzer.

Ryktet om att August ”Semmler” Massonnat skulle dyka upp i Overwatch League-kretsar har cirkulerat i drygt en månad, men något officiellt klargörande har saknats tills nu.

Värvningen gör att Overwatch League har en riktigt tung uppställning på kommentatorsidan där också profiler som Christopher ”Montrecristo” Mykles och Robert ”hexagrams” Kirkbride kan nämnas.

– Vi ville verkligen bygga ett team i världsklass kring ligan. Monte och DoA är en etablerad duo och Mr. X och Uber kommer också att hålla toppklass. Vi ville verkligen ha det i alla våra matcher och då behövde vi ett kommentatorpar till. Hex har varit med i svängarna sedan dag ett, kan scenen utan och innan och blir en grym partner till Semmler under tiden som han blir varm i kläderna, säger Nate Nanzer.

Förlusten av Semmler i Counter strike-kretsar kommer med största sannolikhet att mötas med besvikelse. Något som Overwatch League-chefen också har förståelse för.

– Jag ber om ursäkt till Counter strike-communityt, avslutar han.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro