ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Senaste nytt från Grand Theft Auto V

Aron Andersson · 3 Maj 2013
Uppdaterad 3 Maj 2013
Hur är grafiken i GTA V?

Hur är grafiken i GTA V?


klar

Artikellänk är kopierad

Fastighet i GTA V
Fastighet i GTA V
Nya kontroller i GTA V
Nya kontroller i GTA V
GTA V-kupp
GTA V-kupp
Blaine County
Blaine County
GTA V
GTA V

Det är en bra vecka för alla GTA-fantaster. Samtidigt som vi haft ledigt mitt i veckan har Rockstar games passat på att släppa nytt material från det kommande spelet.

Tidigare i veckan (den 30 april) släpptes tre trailrar som presenterar spelets huvudkaraktärer (alla SNUBBAR tyvärr). Det är Michael, Franklin och Travis som alla är spelbara karaktärer i spelet. Det går att byta karaktär och du kastas då in i rollen oberoende av vad den valda gubben gör just för tillfället (kör han en bil så hamnar du bakom ratten och så vidare).

Nu har ännu fler bilder släppts från spelet samtidigt som spelsajter har fått se det live och beskriver sina upplevelser.

Los Santos och Blaine County är platserna där GTA V utspelas och enligt tillverkaren är det den största världen hittills i serien. Los Santos utgör stadskärnan i spelet samtidigt som Blaine County får representera landsbygden. Som namnet kanske skvallrar om är Los Santos baserat på Los Angeles med omnejd.

Svenska Gamereactorhar testat spelet och beskriver inledningen av demoversionen, där de bland annat använder dykarutrustning för att utforska havsbottnen.

Stora bankrån och planerade stöldkupper ligger i fokus i GTA V och eftersom det numera finns tre spelbara karaktärer går det att välja hur många som deltar i kupperna och vem du styr när rånet pågår. Men under själva demovisningen, skriver Gamereactor, var det inte så många kupper som visades upp, trots att Rockstar games framhåller detta som en av spelets stora nyheter.

”Grand Theft Auto V” lånar dessutom lite nya spelkontroller från Rockstar games erfarenhet ifrån ”Max Payne”-serien. De olika karaktärerna i spelet har olika förmågor, och det är Michael som precis om Max Payne kan sakta ner tiden under strid. Även Franklin kan sakta ner tiden, när han kör bil, för att bättre kunna manövrera och väja undan mötande trafik. Trevor däremot har belönats med förmågan att utdela mer skada och ta mindre skada själv.

Nu blir det dessutom återigen möjligt att köpa fastigheter eller verksamheter för att dra in extra pengar. Dessutom kan alla stålar användas för att pimpa spelets bilar, eller för att köpa båtar och flygplan.

Den enda invändningen som spelet fått än så länge, och den kommer från flera håll, är mot grafiken. Eftersom släppet av nästa generations konsoler ligger precis runt hörnet börjar nuvarande generation (Playstation 3 och Xbox 360) bli något gamla. Prestandan är inte längre den bästa, och det märks, enligt expertisen. Att det kommer en upphottad version av spelet när Playstation 4 lanseras till vintern är inte heller någon garanti.

”Grand Theft Auto V” släpps den 17 september.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro