ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Separationsångest-skämt i Storbritannien

Åsa Larsson · 18 Sep 2014
Uppdaterad 18 Sep 2014

I dag folkröstar Skottland om självständighet och trots att britterna inte vill förlora sitt land i norr så kan de fortfarande inte sluta skämta överlägset.

klar

Artikellänk är kopierad

Den brittiske komikern John Oliver gör i sitt program Last Week Tonight en insats för att förklara det känsliga läget därhemma för sin amerikanska publik. "Inte undra på att de hatar oss", kommenterar han då och då men avrundar ändå stiligt med en storslagen kärleksyttring för att få Skottland att stanna kvar.

På internet flödar den skotska nationalismen och kommentarer om britternas lama försök att få Skottland att vilja stanna kvar. Listornas gigant Buzzfeed fick lite svaga svar när de frågade britterna som Skottland.

Skottarna är visserligen delade i frågan om självständighet men bland förespråkarna är det mycket skottska fenomen som lyfts fram. På Twitter diskuteras bland annat om vems ansikte som ska pryda eventuella nya sedlar – här några riktiga Doctor Who-fantaster:

Foto: Skärmdump
klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro