ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ser genom väggar

Ola Jacobsen · 1 Jun 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Cinsides handhållna radar CPR 3  – Vi gör en enklare mätning än de stora systemen, vi detekterar bara rörelse och inte position. På det sättet kan vår produkt upp­täcka en person som gömmer sig flera meter bort bakom en vägg, bara genom andningsrörelserna, säger Dan Axelsson, vd på Cinside.

Cinsides handhållna radar CPR 3  – Vi gör en enklare mätning än de stora systemen, vi detekterar bara rörelse och inte position. På det sättet kan vår produkt upp­täcka en person som gömmer sig flera meter bort bakom en vägg, bara genom andningsrörelserna, säger Dan Axelsson, vd på Cinside. Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

Att se genom väggar är en dröm för soldater som krigar i bebyggelse. Men hittills har det krävts dyr och tung utrustning, som i praktiken kräver egen personal. Något som kraftigt begränsar användningsområdet. Det vill Cinside ändra på.

– Redan i dag kan vi med vår första produkt CPR3 upptäcka en person som gömmer sig flera meter bort bakom en vägg, bara genom andningsrörelserna, säger Dan Axelsson, vd på Cinside.

CPR3 är såld och utprovas av FMV och återförsäljare och kunder i andra länder. Produkten är så liten att en soldat eller polis kan ha den i handen och ska vara så enkel att vem som helst kan använda den inom en timme. – Vi gör en enklare mätning än de stora systemen, vi detekterar bara rörelse inte position. Vår produkt kostar en tiondel så mycket och kräver inte lång utbildning, därför kan den vara med i fält på ett helt annat sätt, säger Dan Axelsson.

Efter många år som forskare på stora radarsystem på Totalförsvarets Forskningsinstitut, FOI, bestämde sig Dan Axelsson för att starta Cinside och pröva sin idé med handhållen radar hos Lead. – Affärscoachen som vi träffar ett antal timmar per vecka är en ovärderlig resurs både för att få styrning, men också som bollplank när vi tar fram affärsmodeller, marknadsföring och avtal, säger Dan Axelsson.

Vad är er största utmaning nu?– Vi har bra idéer, vi har en produkt färdig för leverans, och ett par produkter på gång som blir färdiga i höst. De kunder vi riktar in oss på först är tungrodda myndigheter både i Sverige och utomlands. Det betyder att vi måste vara uthålliga, men när det väl slår till kan det bli stort, säger Dan Axelsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro