ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Serengeti: Vi vill inspirera unga tjejer

Emma Björkman · 17 Sep 2013
Uppdaterad 17 Sep 2013

Titeln på Serengetis nya album Rebellious hearts” speglar deras vilja att förändra. – Det finns mycket vi vill göra revolt mot, säger reggaeduon.

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon släpper Serengeti ”Rebellious hearts” som de spelat in i Sverige och på Jamaica.
I morgon släpper Serengeti ”Rebellious hearts” som de spelat in i Sverige och på Jamaica.Foto: Isabel Svensson

Spelningar runt om i världen gjorde att det dröjde innan Stina ”Zany Lou” Göransson, 30 och Liza ”True” Mukasa, 34, i reggaebandet Serengeti fick tid att sätta sig ned och jobba på album nummer två. I morgon släpps ”Rebellious hearts” som de spelat in i Sverige och på Jamaica.  – Överlag handlar Serengeti om att tro på en bättre morgondag, att kämpa på i vardagen och att vara sann mot sig själv, Liza ”True” Mukasa. Skivan heter ”Rebellious hearts”. Vad vill ni göra revolt mot? – Det finns jättemycket i samhället som vi vill förändra – patriarkatet är en sak, hur stora klyftorna är mellan olika samhällsklasser är en annan, säger Stina ”Zany Lou” Göransson.  För att verka för en mer jämställd musikbransch har Serengeti enbart brudar på scenen med kompbandet The Empress Union och dj:n Lady Louise. – Vi vill inspirera unga tjejer som har ett musikintresse och visa att man kan göra det vi har gjort. Vi startade ett eget skivbolag och det kan andra också göra, säger Liza ”True” Mukasa.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro