ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Serieblottarens fräcka uppmaning till polisen: Klä av dig naken

Gustaf Larsson · 19 Jul 2018
Uppdaterad 19 Jul 2018
Pendeltågsblottaren togs in på förhör, då ofredande han förhörsledaren.

Pendeltågsblottaren togs in på förhör, då ofredande han förhörsledaren. Foto: IBL


När en misstänkt serieblottare förhördes av polis uppmanade han den kvinnliga förhörsledaren att ta av sig kläderna. Hon tyckte att det var sjukt obehagligt”. Mannens släpptes efter förhöret och fortsatte att blotta sig för resenärer.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 26-årige mannen misstänktes för att vid flera tillfällen ha blottat sig för resenärer på pendeltågen i Stockholmsområdet.

”Sjukt obehaglig”

Mannen förhördes då på polisstationen av en kvinnlig polis. Mitt under förhöret uppmanade han henne att ta av sig kläderna. I rätten har hon beskrivit händelsen som ”sjukt obehaglig” och att hon ”som kvinna kände irritation”.

Efter förhöret försattes mannen på fri fot, och fortsatte då att blotta sig för resenärer på pendeltågen.

Nu har mannen dömts för hela åtta fall av sexuellt ofredande och ett fall av olaga hot. 

Släpptes fri – begick nya brott

Om poliskvinnan som ofredades, går att läsa i domen:

”Han (NN) ville att de två skulle vara nakna tillsammans, att hon skulle ta av sina kläder och att hon skulle ha sex med honom. Hon uppfattade att det som han sade var riktat mot henne som person och inte som polis”.

Samtliga fall som mannen nu har dömts begicks under april. Han döms nu till rättspsykiatrisk vård, och ska betala skadestånd till sina offer på totalt 72 200 kronor. Av summan fick den kvinnliga polisen 5600 kronor i skadestånd.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro