ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Seriemisshandlare får halverat straff

Evelina Olsson · 31 Maj 2012
Uppdaterad 31 Maj 2012
Seriemisshandlare får halverat straff I kontrollerna av bland annat fordon och gods i hamnar hittade polisen 13 illegala vapen.

Seriemisshandlare får halverat straff I kontrollerna av bland annat fordon och gods i hamnar hittade polisen 13 illegala vapen. Foto: Polisen


Den 33-årige mannen har de senaste tre åren dömts för misshandel vid fyra tillfällen. Vid samtliga fall har våldet riktats mot samma kvinna. En oenig hovrätt väljer nu att mildra mannens fängelsestraff från nio till fyra månaders fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

I de tidigare domarna från Malmö tingsrätt framkommer det hur mannen misshandlat sin flickvän med knytnävslag i huvudet, dragit henne i håret så att delar av det lossnade och vid ett tillfälle knäat henne i magen då hon var gravid med deras gemensamma barn. 

Kvinnan vittnar om ett av tillfällena när mannen slog henne så hårt i tinningen att hon hörde något ”krossas” i huvudet. Slaget ledde till att hon fick opereras akut och hon har än i dag inte blivit helt återställd. Mannen har även ristat in ordet ”svin” på motorhuven till flickvännens bil och krossat fönster till hennes bostad.

Våldet har bevittnats av kvinnans barn och händelsen med slaget mot tinningen har även spelats in på mannens mobil och åberopats som bevis i rätten. 

Mannen berättar själv i förhör att han ville spela filmen för att bevisa att han inte kränker kvinnan, något som alltså fick motsatt resultat.

Hovrätten mildrar tingsrättens dom genom att inte ta hänsyn till den omständigheten att 33-åringen tidigare dömts för misshandel av kvinnan. 

Man bedömer gärningarna, bland annat misshandel och övergrepp i rättssak, som enskilda händelser och inte som ett led i en upprepad kränkning av hennes integritet. En nämndeman var oenig och ville fastställa tingsrättens dom.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro