ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Seriemördare erkänner 42 mord – brukade "gå ut och jaga" 

Åsa Larsson · 12 Dec 2014
Uppdaterad 13 Dec 2014
26-årige Sailson Jose das Gracas förs iväg vid en polisstation i Nova Iguacu utanför Rio de Janeiro.

26-årige Sailson Jose das Gracas förs iväg vid en polisstation i Nova Iguacu utanför Rio de Janeiro. Foto: Reuters/Fabio Golcalves/Agencia O Dia


klar

Artikellänk är kopierad

En brasiliansk man, som gripits för att ha knivhuggit en kvinna till döds, har nu erkänt 42 mord. Dessa ska ha utförts över ett decennium i Rio de Janeiro-området. Enligt mördaren själv var merparten av hans offer vita kvinnor som han strypt till döds.

26-årige Sailson Jose das Gracas säger att han – förutom kvinnan som han dödade i onsdags – mördat 37 kvinnor, tre män och en tvåårig liten flicka, skriver brittiska BBC

Sedan det oväntade erkännandet har polisen börjat nysta i Gracas historier och säger att man hittills kunnat verifiera fyra av de påstådda morden.

Enligt honom själv började han sin kriminella bana som 15-åring och mördade sitt första offer vid 17 års ålder. Han ska under ett decennium ha hunnit med att mörda 42 personer enligt egen utsago.

I en intervju med det brasilianska tv-bolaget Globo berättar Gracas att han brukade "gå ut och jaga" och att han gjorde det för adrenalinpåslaget.

– Jag brukade vänta på ett läge att bryta mig in i huset och döda, säger Sailson Jose das Gracas och tillägger att han brukade spana på sina offer i månader innan han slog till.

Gracas sade även att han skulle mörda igen om han blev utsläppt ur fängelset.

Fokuset ska ha legat på vita kvinnor som han strypt till döds, om man får tro på Gracas egna berättelser. Enligt honom själv så ska morden på de tre manliga offren ha skett när han "frilansat".

Experter säger att Gracas uppvisar psykopat-drag och att han verkar njuta av uppmärksamheten han nu får.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro