ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Serietafsare slår till mot kvinnliga motionärer

Johan Mårtensson · 9 Jul 2013
Uppdaterad 9 Jul 2013

En serietafsare på cykel jagas i Karlstad. Minst sex gånger ska han ha cyklat ikapp kvinnliga motionärer och tagit dem på rumpan.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: AP Photo/FrankAugstein

Inte ett ord säger mannen när han bromsar in vid sina offer och tafsar på dem. Polisen i Värmland ser samband mellan sex fall av sexuellt ofredande i motionsområden sedan september 2012 - men mörkertalet kan vara stort.

– Vi har fått uppgifter om att många fler kvinnor kan ha blivit utsatta för honom, säger Johanna Sachs, kriminalinspektör.

I de sex anmälningarna stämmer både signalement och tillvägagångssätt överens. I samtliga fall har han riktat in sig på motionerande kvinnor under 30 år och slagit till mellan klockan 19 och 21 på kvällen.

– Det finns inga uppgifter om att han ska ha blottat sig, utan han cyklar ikapp tjejer som joggar eller promenerar och nyper eller smäller till dem i baken. I vissa fall hoppade han av cykeln i farten och fick ner kvinnorna i backen, säger Johanna Sachs.

Hon hoppas nu fler som eventuellt blivit utsatta för serietafsaren anmäler och att polisen får in vittnesuppgifter som gör att de kan gripa honom innan han slår till igen.

– Vi behöver alla tips vi kan få, säger Johanna Sachs.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro