ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Serral plöjde sig till titeln i Nordic Championship

Erik Glanell · 1 Dec 2017
Uppdaterad 1 Dec 2017

Den unge finländaren Joona "Serral" Sotala visade att han är Nordens bästa spelare. Svenske Christoffer "Namshar" Kolmodin hade inget att sätta emot i finalen i nordiska mästerskapen på Dreamhack.

klar

Artikellänk är kopierad

Nordic Championship-finalen i Starcraft 2 blev en ensidig historia. Finländaren Joona ”Serral” Sotala körde fullständigt över svenske Christoffer ”Namshar” Kolmodin.

Med fyra raka kartor kröntes 19-åringen till den nordiska mästaren 2017 på Dreamhack Winters scen.

Temat känns igen från gruppspelet. Genom gruppspelet fram till mästartiteln förlorade finländaren endast en karta.

Efter matchen uttryckte Sotala sin förvåning över hur smidigt han tagit sig genom turneringen.

– Jag visste att jag var favoriten, men det är klart att spelare som Snute, Namshar och SortOf är kapabla till att vinna matcher mot mig och vinna hela serien. Jag förväntade mig inte att vinna med bara en kartförlust, men nu i efterhand är jag glad över det, säger Joona ”Serral” Sotala direkt efter finalen.

Den flygande segern i finalen förklarar den nyblivne mästaren till stor del handlade om att han fick spela precis som han ville, på kartor han är bekväm med.

LÄS MER
Beskedet: Dreamhack flyttar succéturneringen till Stockholm

– Jag var rätt överraskad själv eftersom Namshar är superbra. Jag väntade mig åtminstone några kartvinster. Jag är nöjd med hur kart-valen blev och det gjorde att jag kunde spela på bästa sätt, så då slutade det så här, säger finländaren.

Dessutom spelade svensken Christoffer ”Namshar” Kolmodin finländaren i händerna, menar Serral.

– Spelet som Namshar gillar att köra är väldigt normalt utan något speciellt och det passar mig väldigt bra. Jag gillar att följa rutiner och då behöver jag inte försöka överraska i mina spel utan kan styra tempot själv, säger den nordiska mästaren.

Vinsten innebär 25 000 kronor ner i fickan och att en skön julledighet väntar.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro