ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sett och hört på GDC

Anders frick & Miriam Olsson · 12 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Veckans pingpongkille kommer från företaget Vicon, som sysslar med att digitalisera mänskliga rörelser. Företaget startades 1984 med målet att kunna hjälpa idrottsmän att förbättra sig inför OS och VM.
Veckans pingpongkille kommer från företaget Vicon, som sysslar med att digitalisera mänskliga rörelser. Företaget startades 1984 med målet att kunna hjälpa idrottsmän att förbättra sig inför OS och VM.Foto: Anders Frick

Häftigaste nyheten: Företaget Replay presenterade hur man utifrån ett programmeringsperspektiv kan spela in hela förloppet när ett spel eller annat program körs på datorn. Sedan kan man i efterhand analysera vad som gick fel vid en eventuell krasch. Få förstår hur Replay egentligen gör detta, men tekniken är oerhört användbar för spelutvecklare.

Fräckaste presentationen: Jätteföretaget Sony vet hur man imponerar. Presentationen av LittleBigPlanet var fartfylld, fräck och fylld med fysik. Att lyckas fylla en av San Franciscos absolut största mässhallar med intresserade spelutvecklare hjälper också till att öka på stämningen.

Mest ideella projekt: One laptop per child är ett ideellt projekt, vars syfte är att designa, tillverka och distribuera billiga datorer. Målet är att ge alla barn i världen tillgång till kunskap och modern utbildning. Spel är ett sätt att nå ut med detta, och man var på GDC för att berätta om förutsättningarna för att utveckla spel inom detta område.

Mest felplacerad monter: Korea är på framgång inom många områden, också på spelfronten. I Asien är det en självklarhet att ha med lättklädda montertjejer, som delar ut gratisgrejer men som inte kan svara på frågor. Det är det dock inte i USA - speciellt inte på en konferens där kunniga deltagare snabbt vill ha svar på tal.

Bästa festen: GDC är mer än bara konferens, speciellt när eftermiddagen blir till kväll. Den vanlige spelutvecklaren går åtminstone på tre olika fester under en normal kväll. Mest åtråvärd festbiljett är nog den från Microsoft, men även den nordiska festen med is-tema i olika färger var partyfylld och fullproppad med långa, blonda människor.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders frick & Miriam Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro