ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex and the city” firar 20 år – här är 13 saker du kanske inte visste om kultserien

Natalie Demirian, Lisa Dahlgren · 3 Jun 2018
Uppdaterad 3 Jun 2018
"Sex and the city" – en serie många ser om och om igen än i dag.

"Sex and the city" – en serie många ser om och om igen än i dag. Foto: Rex Features


Sex and the city” är en av världens mest populära serier och har minst sagt en kultstatus. I veckan är det hela 20 år sedan seriens första avsnitt sändes. Här är 13 saker du kanske inte visste om succéserien.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Anledningen till att den femte säsongen bara består av åtta avsnitt är för att Sarah Jessica Parker var gravid i verkligheten.

2. Den ikoniska ballerinakjolen som Carrie har i öppningsscenen kom från en fyndhörna och kostade fem dollar.

3. Kim Cattrall tackade nej till rollen som Samantha två gånger innan hon övertalades till att ta den.

4. Sarah Jessica Parker tillbringade upp till 18 timmar varje inspelningsdag i klackskor när hon spelade Carrie.

5. Om du tittar noga på Mr Bigs fru Natasha kommer du att upptäcka att hon nästan bara bär vita kläder. Detta för att förstärka att hennes personlighet är ”vanilj”.

6. Carrie ställer 92 frågor i hennes tidningskolumn sammanlagt under hela serien.

7. Donald Trump gör en cameo i serien i säsong två, i avsnittet ”The man, the myth, the viagra”.

8. Sarah Jessica Parker var den enda av de fyra huvudrollsinnehavarna som hade ett kontrakt där det stod att hon aldrig skulle vara fullt naken framför kameran. Det är därför tittarna aldrig får se henne ha på sig färre plagg än underkläder, medan de andra tre har synts i serien betydligt mer nakna än så.

9. Tv-serien blev så populär att det än i dag finns guide-bussar i New York City som man kan åka för att själv se de olika populära inspelningsplatserna.

10. Michael Patrick King, exekutiv producent, har sagt att anledningen till att man så sällan ser huvudrollernas familjer i serien var för att han ville att fokus skulle vara på de fyra kvinnorna. När Charlotte gifter sig för första gången ser man till exempel knappt hennes pappas ansikte när han leder henne till altaret.

11. Samantha är den enda vars familjemedlemmar aldrig dyker upp i serien. Familjemedlemmar till både Miranda och Charlotte har dykt upp och Carries pappa får man se en gång på ett gammalt fotografi.

12. Hunden som först spelade Pete var rädd för John Corbett som spelar Aidan i serien, så de behövde skaffa en ny hund för rollen.

13. Serien och skådespelarinsatserna har under dess sex säsonger vunnit hela 40 priser och blivit nominerad 163 gånger. Bland vinsterna finns bland andra åtta stycken Golden Globes.

Källa: IMDB

pil
Fakta: ”Sex and the city”

En amerikansk tv-serie baserad på boken med samma namn.

Serien kretsar kring fyra kvinnliga vänner i New York City, om deras liv och deras relationer.

Huvudrollerna spelas av Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw), Kim Cattrall (Samantha Jones), Kristin Davis (Charlotte York) och Cynthia Nixon (Miranda Hobbes).

Tv-serien sändes på HBO mellan 1998 – 2004. Därefter har två långfilmer kommit ut.

Det var tal om en tredje långfilm, men den ser i nuläget inte ut att bli av, efter att Kim Cattrall sagt att hon inte kommer att medverka. Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker har länge ryktats om att vara ovänner och var nyligen i ett öppet bråk på sociala medier. När Cattralls bror nyligen omkom uttryckte Parker öppet sina sympatier, men i ett inlägg på Instagram gick Cattrall till attack mot den tidigare kollegan: “Jag behöver inte din kärlek eller ditt stöd under denna tragiska tid”, skriver hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
Lisa Dahlgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro