ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex andra gånger som Kent Ekeroth har hamnat i krogbråk

Linnéa Borgert · 24 Nov 2016
Uppdaterad 24 Nov 2016
Åklagare har inlett en förundersökning om den misstänkta misshandeln.

Åklagare har inlett en förundersökning om den misstänkta misshandeln. Foto: Claudio Bresciani / TT


Kent Ekeroth misstänks ha slagit en kille i ansiktet utanför nattklubben Solidaritet i Stockholm. Det är inte första gången som riksdagsledamoten hamnar i bråk på eller efter krogen – här är sex andra tillfällen.

klar

Artikellänk är kopierad

► LÄS MER: Kent Ekeroth polisanmäld för misshandel 1. Beväpnade sig med järnrör En sen festkväll i Stockholm sommaren 2010 beväpnade sig tre Sverigedemokrater, Erik Almqvist, Christian Westling och Kent Ekeroth, med järnrör. Händelsen blev känd för allmänheten 2012 då Expressen publicerade en film från natten. I filmen hör man Kent Ekeroth säga “Alltså, vi vill inte göra någonting, vi försvara oss!”. De börjar bråka med en berusad man och säger “babbe”, “hora” och “blatte-lover”. En kvinna rycker in till hans försvar. Då puttar Kent Ekeroth henne så att hon ramlar in i en parkerad bil.2. “Kallade kvinna jävla hora” I januari 2014 blev Kent Ekeroth utkastad från Stockholmskrogen Nosh and Chow. Anledningen var att han förolämpade en kvinna inne på krogen. Enligt restaurangledningen hade han kallat kvinnan för “jävla hora”, vilket Ekeroth har sagt är en lögn. På vägen ut från restaurangen ska han ha kastat ett glas i golvet.3. Pepparspray i Halmstad I juni 2014 hamnade Kent Ekeroth i bråk med några personer, som ska ha närmat sig honom för att ta en selfie, på en krog i Halmstad. Någonting hände, och det slutade med att Kent Ekeroths vakter sprutade pepparspray och träffade flera gäster. Sedan lämnade han och hans vänner krogen. En av de inblandade gästerna omhändertogs senare på kvällen för fylleri.4. Fick drink över sig I februari 2015 kaste en kvinna en drink över honom på krogen Grand Escalier i Sturegallerian i Stockholm. Säpo ska ha dragit kvinnan, som anmäldes för ofredande, åt sidan efter incidenten.5. Blev utkastad från Riche Kent Ekeroth blev utkastad från krogen Riche i Stockholm sommaren 2015. Enligt resaturangen var det för att han uppträdde agressivt och kränkande mot andra gäster. Själv menar han att det inte stämmer att han blev avvisad.6. Fick ännu en drink över sig I januari 2016 hällde en kvinna ut det hon hade i glaset på Kent Ekeroth. Händelsen inträffade på nattklubben Rose I Stockholm. Säpo omhändertog kvinnan, som sedan åtalades.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro