ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex är okej – om båda vill

Katarina Arnstad Elmblad · 13 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Lisa, Cissi och Elin går första året på gymnasiet och pratar med Metro om sex som är okej och inte okej. – Ibland kanske man vill från början. Sedan ändrar man sig. Då är det nej. Man ska inte gå med på något man inte vill, säger Elin, 16.

Lisa, Cissi och Elin går första året på gymnasiet och pratar med Metro om sex som är okej och inte okej. – Ibland kanske man vill från början. Sedan ändrar man sig. Då är det nej. Man ska inte gå med på något man inte vill, säger Elin, 16. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Måste jag ställa upp på sex fastän jag inte vill? Det är en av de vanligaste frågorna på sajten Okejsex.nu.För en månad sedan drog kampanjen Okejsex.nu i gång, och gensvaret från unga har varit enormt. Osäkerheten om vad som är okej och inte okej sex är stor och fördomarna är många.– Om man inte känner killen eller om det har gått för långt kan det vara pinsamt att säga nej, säger 16-åriga Lisa till Metro.– Killar blir arga om man först håller på och sedan säger nej. Jag tror de måste lära sig att förstå när tjejer inte vill, säger hennes kompis Cissi.

Många som hört av sig till Okejsex.nu har utsatts för sexuella övergrepp.– De vittnar om väldigt hemska grejer. Många är osäkra på om det är deras eget fel att de våldtagits, säger Jenny Rosén, projektledare för Okejsex.nu.

Att tvingas till sex är aldrig okej är det viktigaste budskapet till dem som mejlat.– Det är aldrig någonsin ett offers fel att det sker ett övergrepp, säger Jenny Rosén.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro