ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex års fängelse för överfallsvåldtäkter

Johan Mårtensson · 2 Jul 2013
Uppdaterad 2 Jul 2013

Mitt på eftermiddagen blev den 13-åriga flickan överfallen och våldtagen i Malmö. Fallet såg länge ut att bli ouppklarat men nu döms en man till sex års fängelse för våldtäkt mot barn och ytterligare en överfallsvåldtäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen hade inte mycket att gå på i utredningen av våldtäkten på den 13-åriga flickan. Hon skulle hälsa på sin kusin men hamnade fel, och plötsligt blev hon indragen i ett buskage av en främmande man. Trots att överfallsvåldtäkten skedde mitt på eftermiddagen fanns inga vittnen.

Men dagen efter att åklagaren lade ner fallet hände det igen, den här gången på Möllevången i Malmö. Offret skulle hälsa på sin mamma men attackerades på vägen, släpades in i ett garage och blev där utsatt för en våldtäkt. Vittnen slog larm, och på väg från brottsplatsen kunde den 28-årige gärningsmannen gripas.

Inledningsvis spelade han förståndshandikappad och pratade osammanhängande, sedan teg han sig igenom flera förhör. Men åklagaren såg ett samband med våldtäkten på den 13-åriga flickan flera månader tidigare och återupptog den förundersökningen.

Vid fotokonfrontationen med flickan pekade även hon ut 28-åringen som gärningsman, och vid Malmö tingsrätt dömdes han i går till sex års fängelse för de båda våldtäkterna.

Han dömdes också för grov stöld, försök till grov stöld och narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro