ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex budget-tips för New York-resan

Johan Öberg · 6 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Empire State Building är ett bra riktmärke när man promenerar. Att åka upp i toppen kostar en slant. Mer info: www.esbnyc.com
Empire State Building är ett bra riktmärke när man promenerar. Att åka upp i toppen kostar en slant. Mer info: www.esbnyc.com

GATUSMART. I New York finns tusen gånger mer att göra än du hinner med på en vecka. Men staden kan vara allt från fruktansvärt dyr till riktigt fyndbillig. Här är några tips om hur du får mer för dina pengar.1 Bo på lägenhetshotell Hotell är dyrt i New York, det är mycket svårt att komma under 200 dollar natten för ett litet dubbelrum. Men på sajten www.woogo.com hittar man massor av lägenhetshotell där man normalt får mycket bättre rum för pengarna. På www.laterooms.com kan man få bra sistaminutenpriser på lite dyrare hotell. Ett bra lägenhetshotell är Hotel 307 på 307 West 79th Street. Billigt, dubbelrum med delat badrum från 80 dollar, med badrum från 140 dollar.2 Åk kollektivt Tunnelbanan, MTA, är smidig och billig. En resa kostar 2 dollar (cirka 14 kronor), men det bästa är att köpa ett sjudagarskort för 24 dollar (cirka 175 kronor) – det lönar sig. Kortet gäller på både buss och t-bana. En tbanekarta är oumbärlig och gratis på stationerna.3 Burgare och diner Ett bra alternativ för den med liten budget är att plocka ihop lunchen från buffén på en diner. Det finns en i nästan varje kvarter. PJ Clarke’s, 915 Third Avenue  i korsningen med 55th Street, har Manhattans bästa hamburgare – stället har röstats fram av Time Outs läsare. Här blir du rejält mätt.

4 Drinkar till fyndpris Budgetresenären utnyttjar så klart happy hour. Oftast är den glada timmen utsträckt mellan 15 och 19 – och då är det halva priset på allt eller så får man två drinkar till priset av en.

5 Rabatt på musikaler Köp prissänkta sistaminutenbiljetter till musikaler och teater samma kväll på TKTS (telefon: 21 221 00 13), med kontor på Times Square och i South Street Seaport. Räkna med köer. För långkörare är teaterns biljettlucka bästa stället. Då slipper du bokningsavgiften.6 Gå gratis på museum Många museer, inklusive konstmuseerna Moma, Whitney, Guggenheim och Metropolitan Museum of Art, har gratis inträde en dag i veckan, vanligen fredag eftermiddag och kväll. Andra är alltid gratis, som filmmuseet American Museum of the Moving Image i Queens.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Öberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro