ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex gripna för bombdåd i Thailand

Stockholm TT · 18 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En misstänkt från Indonesien greps med 37 kilo gödningsmedel som kan användas för primitiva sprängladdningar och en mängd spikar och dubbar. De andra gripna är thailändska muslimer. När polisen grep dem hade de både pistoler och stora mängder kontanter på sig.

Thailands regering har hittills förnekat att utländska militanta islamister hjälper de lokala muslimska upprorsmännen, men säkerhetstjänsten uppger nu att det indonesiska islamistiska nätverket Jemaah Islamiyah kan ha hjälpt till med logistiken kring dåden.

De mer än 65 explosionerna inträffade i butiker, på polisstationer och på företag i provinserna Pattani och Narathiwat och Yala på torsdagen. De var små, fjärrutlösta sprängladdningar.

Hundratals poliser och militärer har genomsökt provinserna efter dem som ligger bakom attentaten.

På fredagen utlöstes åtta sprängladdningar till, varav många var gömda i papperskorgar och toaletter på järnvägsstationer. I ett bilbombsattentat skadades en högt uppsatt tjänsteman i staden Ka Bang i provinsen Yala.

Bombdåd och överfall har krävt närmare 1 300 människors liv i de tre sydprovinserna Pattani, Yala och Narathiwat sedan upproret bland de muslimska rebellerna bröt ut i januari 2004.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro