ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex kompakta kameror

metro · 10 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Liten kamera till jul? Pricerunner har testat sex av de hetaste kompaktkamerorna på marknaden. 

Youtubekameran

Casio Exilim EX-S880

8,1 megapixlar, 3x optisk zoom, 2,8 tums LCD-skärm, väger 128 gram.  Kameran är endast 17 millimeter tunn och kan filma i ett speciellt Youtube-läge. För att publicera filmerna på Internet så använder du den medföljande programvaran. Instruktioner i form av bilder på kameran gör den väldigt pedagogisk. BÄST I TEST

Bra färg och blixt

Samsung L830

8,1 megapixlar, 3x optisk zoom, 2,5 tums LCD-skärm, väger 132 gram. Kameran har ett något omständligt menysystem och endast elektronisk bildstabilisering. På plussidan så har kameran bra färgåtergivning och den är mycket bra på att fotografera porträtt. Blixten upplevdes som väldigt stark. 

Snygg men omständlig

Sony CyberShot DSC-W80

7,2 megapixel, 3x optisk zoom, 2,5 tums LCD-skärm, väger 155 gram. På plussidan har den här kameran en snygg och stilren design, optisk sökare och bilderna får bra färger vid fotografering i dålig belysning. Kamerans största nackdel är det något omständliga menysystemet.

Störst skärm

Kodak EasyShare M883

8,0 megapixlar, 3x optisk zoom, 3,0 tums LCD-skärm, väger 116 gram. Liten och behändig men har du stora fingrar så är knapparna på kameran för små. Kameran har en hel del roliga fotoinställningar, som till exempel strand och stearinljus. Störst skärm bland de testade kamerorna.  

Barnsligt lättanvänd

Pentax Optio M40

8,0 megapixel, 3x optisk zoom, 2,5 tums LCD-skärm, väger 115 gram och är den lättaste kameran i testet. Kameran är väldigt pedagogiskt upplagd och nästan barnsligt enkel att använda. I väl ljussatta miljöer återges färger bra men tyvärr upplevdes inomhusbilder som gryniga.  

Klumpigast

HP Photosmart Mz67

8,0 megapixel, 6x optisk zoom, 2,5 tums LCD-skärm, väger 181 gram och är tyngsta kameran i testet. Även om det inte är speciellt många gram som skiljer mellan kamerorna så upplevs HP:n som väldigt bastant. 6 gånger zoom och att den drivs med AA-batterier är fördelar. Nackdelar är för starka färger och att den är svår att hantera med en hand.  

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro