ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex miljoner kronor till säkrare e-post

Jonas Ryberg · 10 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stiftelsen för Internetinfrastruktur satsar sex miljoner kronor på forskning för att stoppa spam och illasinnad e-post. Det är stiftelsens största forskningsprojekt hittills. – Vi vill ta ett samlat grepp för att skapa ett forskarnätverk inom ett område där vi tycker att det saknas forskning i Sverige, säger Maria Ekelund som är informationschef på Stiftelsen för Internetinfrastruktur.Enligt stiftelsen kommer e-post trots konkurrens att fortsätta att vara ett av de viktigaste sätten vi kommunicerar på. Anton Borg på Blekinge tekniska högskola får två miljoner av de sex miljonerna till att finansiera sin doktorandutbildning inom nätverket.  – Jag ska kolla om man med hjälp omdömes- och rekommendationssystem kan stoppa illasinnade program från att hamna i datorn.

Det betyder i klarspråk att internetanvändare tillsammans ska hjälpa till att avslöja program som samlar in e-postadresser till spammare eller program som används för att skicka oönskad e-post.I forskarnätverket ingår också forskare från Chalmers och Linköpings universitet som jobbar med säkrare e-post.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro