ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sex rosiga drycker till alla hjärtans dag

Clara Grabe · 13 Feb 2019
Uppdaterad 13 Feb 2019
Metros dryckesexpert Clara Grabe tipsar om romantiska drycker inför alla hjärtans dag.

Metros dryckesexpert Clara Grabe tipsar om romantiska drycker inför alla hjärtans dag. Foto: Pexels


Nästa vecka är årets mest rosa dag här. Alla hjärtans dag firas ordentligt av vissa medan andra bojkottar dagen totalt. Jag började tänka på rosa vin och rosigt te.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Vinnande namn

Rosévin mitt i vintern? Ja! Rosé är ofta förknippat med vår och sommar men många glömmer att det faktiskt är ett väldigt bra vin till viss mat. Kombinera gärna en torr och frisk rosé med sashimi och sushi. Så om den du vill uppvakta på alla hjärtans dag tycker om rå fisk är blir det en win win att servera detta eleganta och svala rosé. Inslag av röda bär, blodapelsin.

2017 Von Winning Rosé Win Win, Pfalz, Tyskland, nr 95191, 169 kr, 750 ml, 12 % alkohol

2. Rosé för vuxna

Bourgeuil är ett område i Loire som framförallt är känt för sina röda viner på druvan Cabernet Franc. Det här en kaxig rosé med kryddiga och örtiga toner som är typiska för druvan. Det har en orangerosa färg och inslag av röda bär och äpplen tillsammans med en fräsch citruston. Det här är en rosé som verkligen matchar en måltid, gärna kyckling eller ljust kött som kalv med örter.

2017 Rosé d’Equinoxe, Bourgueil, Loire, Frankrike, nr 94014, 169 kr, 750 ml, 13 %

3. Rosigt te

Om du inte är en romantisk junkie så skippa de överprisade röda rosorna på alla hjärtans dag och ge istället bort ett te som är smaksatt med rosenblad, sofistikerat och diskret samt helt ekologiskt. Teet har en blommig doft och är lätt och smakfullt. Vitt te är det minst processade av alla teer, bladen får behålla sin ursprungliga form. Mycket antioxidanter. Nyttigt och gott.

White Peony Rose, Kina, inthemoodfortea.se, nr 0966f, 90 kr, 50 gram

4. Rosévinet nr. 1

Rosa champagne är festligt, romantiskt och dessutom riktigt gott. I en av mina favoritroséer har vinet legat fyra år på sin jästfällning innan det degorgeras då fällningen skiljs från vinet. Den komplexa processen att framställa mousserande vin enligt den traditionella metoden gör att vinerna får ett djup och flera lager i doft och smak och med en lång eftersmak.

2013 Louis Roederer Rosé, Champagne, Frankrike, nr 77226, 599 kr, 750 ml, 12 % alkohol

5. Alkoholfritt

Vi får ändå tacka Richard för att han har tagit fram detta alkoholfria alternativ som verkligen visar att viner utan alkohol kan smaka riktigt bra. Hoppas att fler producenter vågar satsa på den typen av kvalitet. Det har en flirtig och frisk karaktär med mycket smak av smultron. Riktigt bra kombination till rå fisk och även kryddstarka rätter eller en sallad med tonfisk eller lax.

Richard Juhlin Rosé, Frankrike, nr 1983, 89 kr, 750 ml, alkoholfri

6. Instagramvänligt

Gillar din dejt fruktigt bubbel med en lyxig förpackning som med all säkerhet ser bra ut på instagram? Då kan du satsa på att köpa det italienska bubblet från Baglietti. Doften är bärig och blommig, inslag av rosor i doften. Det här mousserande vinet gör sig bäst som aperitif eller till enklare rätter som en sallad med åtminstone en fruktig ingrediens.

Baglietti Rosé No 7, Venetien, Italien, nr 76873, 99 kr, 750 ml, 11 % alkohol

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Grabe
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro