ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Sex-spel riktar sig bara till män"

· 8 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Virtually Jenna är ett av de största sex-spelen på marknaden. Spelets grundare påstår att spelet vänder sig lika mycket till kvinnor som till män. 

Virtually Jenna är ett av de största sex-spelen på marknaden. Spelets grundare påstår att spelet vänder sig lika mycket till kvinnor som till män. 


klar

Artikellänk är kopierad

PÅ GDC. Sex-spel är alltför inriktade på heterosexuella män, det var en av slutsatserna från det stora seminarium kring sex inom spelindustrin som hölls på Game Developers Conference (GDC) under onsdagen, skriver CNET news.com– Just nu riktar sig sex-spel bara till heterosexuella vita män. Och heterosexuella vita män är inte de enda som har sex, sa Brenda Brathwaite från International Game Developers Association sex special intrest group under mässan, skriver CNET. Data-spel med inriktning på sex är en växande marknad men de allra flesta titlar hämtar sin inspiration från den klassiska porrindustrin, som också ser heterosexuella vita män som sin största och viktigaste målgrupp, skriver CNET. Den största utmaningen för sex-industrin är den växande marknaden inom virtuella världar som World of Warcraft och Second Life. Världarna är inte baserade kring sex men ger användarna stora möjligheter att mötas i sexliknande situationer.– Om du ser två avatarer som ligger ner i World of Warcraft betyder det inte att de är trötta, sa BrathwaiteDiskussionerna handlade enligt CNET till stor del om hur olika män och kvinnor tänker kring sex. Den manliga publiken verkar mer inriktad på att just få ha sex, medan den kvinnliga mer söker efter spänning och därför kräver att spelutvecklarna fokuserar mer på det. – Jag vill inte vara mig själv när jag spelar ett sex-spel. Jag vill göra mer än bara logga in och ha sex. Om jag ville göra det skulle jag logga in på en sex-sajt, sa en kvinna enligt CNET.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro