ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexårings föräldrar åtalas för fridskränkning

Daniel Olsson · 25 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MISSHANDELSÅTAL. Plötsligt berättade den sexåriga flickan inför hela förskoleklassen hur mamma och pappa slog henne med ett skärp när hon inte lydde. – Mamma slår lagom, pappa slår hårdare, sa flickan och bad personalen om hjälp.

I dag åtalas föräldrarna vid Mölndals tingsrätt för grov fridskränkning av både dottern och den fyraårige sonen. – Det har skett under en längre tid och vid flera tillfällen, säger åklagaren Madeleine Berndt. Barnen satt runt förskolans matsalsbord en torsdag i april när flickan plötsligt berättade hur hon blev slagen hemma.

Enligt förskolans personal gjorde flickans berättelse de övriga barnen oroliga och de sa åt flickan att säga till sina föräldrar att inte göra så. Flickan ska också ha bett personalen att säga till föräldrarna att sluta slå henne. Under utredningen berättade också flickans bror att han blivit slagen. Han vittnar om slag med öppen hand och med skärp över ryggen och baken. Flickan säger också att hon tycker det är orättvist att lillebrodern får mindre stryk än hon.

I slutet av maj häktades de båda föräldrarna och barnen omhändertogs av de sociala myndigheterna. Båda föräldrarna nekar och säger att flickan har svårt att hålla sig till sanningen, att hon är manipulativ och bara vill ha uppmärksamhet. – Det är felaktigt, jag älskar mina barn, säger mamman om anklagelserna.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro