ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexårings puss på flicka blev sexuella trakasserier

Tomas Lundin · 12 Dec 2013
Uppdaterad 12 Dec 2013

En oskyldig puss fick en sexårig amerikansk pojke att bli prickad som sexförbrytare på skolan. Pojkens reaktion: Vad är sex?”.

klar

Artikellänk är kopierad

Sexårings puss på flickhand blev sexuella trakasserier
Sexårings puss på flickhand blev sexuella trakasserierFoto: TT/arkiv

Förstaklassaren Hunter Yelton var förälskad i en flicka i klassen och under en lästimme kysste han henne på handen. Det tilltaget gjorde att pojken blev avstängd i två dagar från skolan i Canon City , Colorado, och att ”sexuella trakasserier” skrevs in i hans register. 

Enligt mamman till flickan som blivit kysst var det rätt av skolan gjorde rätt som skyddade hennes dotter. Hunter hade försökt kyssa henne gång på gång trots flera tillsägelser, berättar hon.

Pojkens mamma medger att han kan vara stökig, men är oförstående till att skolan blandat in sex i bilden. 

– Det här är att ta det till en nivå som inte behövs för en sexåring. Nu frågar min son vad sex är, säger hon till lokalradiostationen KRDO. 

Efterspelet till pussen i Colorado startade ett ramaskri på nätet. På onsdagen gick skolan med på att stryka formuleringen ”sexual harassment” och ändra den till ”misconduct” – som ungefär går att översätta till dåligt uppförande.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro