ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexåtalad lärare frias

TT · 5 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En gymnasielärare som åtalats för att ha tilltvingat sig sex av en elev mot löfte om högre betyg frias även av hovrätten för nedre Norrland.

En manlig gymnasieelev avslöjade för skolans kurator att han hade ett sexuellt förhållande med en manlig lärare på skolan. Eleven berättade att läraren sagt till honom att han riskerade att få underkänt betyg i ett ämne, men att han skulle få godkänt betyg om han hade oralsex med läraren.

Det ska också ha skett i lärarens bostad.

Lärarens försvar har i rättegången i Östersunds tingsrätt och i hovrätten tagit fram bevisning för att det sexuella umgänget inte ägt rum vid den tidpunkt som eleven påstått. Lärarens hustru befann sig då i bostaden hemma med ett influensasjukt barn. Läraren hade också lektion vid tidpunkten och det finns också logguppgifter i skolans datasystem som visat att läraren varit inloggad i sin dator på skolan under den aktuella eftermiddagen.

Hovrätten konstaterar i sin dom att elevens berättelse framstår som trovärdig, men att det finns tvivel för att gärningen ägt rum i lärarens bostad vid den tidpunkt som eleven angett och därför ogillas åtalet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro