ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexbrottsling förhörd om serietafsande

Fredrik Beckman · 26 Jun 2013
Uppdaterad 26 Jun 2013

Senaste tiden har flickor sexofredats av en man i östra Göteborg. En tidigare känd sexbrottsling är misstänkt för att ha tagit flickor på brösten. De flesta drabbade är 14 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var den 27 maj som den första 14-åriga flickan drabbades. En man kom fram och pratade med henne. Sedan tog han henne på brösten.

Sättet att närma sig flickor upprepades flera gånger.

Samtliga brott ska ha skett i området runt Härlanda/Örgryte, på Poppelmansgatan, vid Härlanda fotbollsplan, på Munkebäckstorg och vid Delsjöns badplats.

Totalt ska fem 14-åriga flickor och en 38-årig kvinna ha drabbats.

På onsdagsmorgonen gjorde polisen ett genombrott i jakten på honom. Flickorna och några vittnen kunde ge bra signalement.

Uppgifterna pekade mot en man i 30-årsåldern som dömts för sexbrott tidigare, även då sexuellt ofredande.

- Han förnekar brott. Han vill inte kännas vid det här över huvud taget, säger inspektör Carl-Johan Bruno på utredningsenheten i Nordost.

I förmiddags hämtades mannen till förhör, misstänkt för fyra fall av sexuellt ofredande.

Är han frihetsberövad nu?

- Nej, han släpptes efter förhör. Han är delgiven brottsmisstanke. Så åklagaren fattar beslut om hur vi ska gå vidare. Jag tror det här kommer att leda till åtal.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro