ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexbrottsling spårades via IP-adress

Stockholm TT · 16 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tre flickor i de nedre tonåren från olika delar av Gävleborgs län har anmält att de blivit utsatta för sexuella övergrepp av en okänd man. De har kommit i kontakt med honom via chatprogrammet MSN på internet. Mannen tvingade flickorna att smörja in sig själva med mat och stoppa in föremål i sina kroppsöppningar. Han hotade med att skicka virus till deras datorer om de inte gjorde som han ville.

Flickornas datorer undersöks av polisen och i en av dem har man hittat förövarens IP-adress, vilket gör att polisen nu vet vilken dator som användes vid övergreppen via nätet. Spåren leder till en adress i Småland. Gävleborgspolisen ska nu samarbeta med sina kollegor där för att identifiera den misstänkte och hålla förhör. -Det här kan vara en viktig signal till människor som tror att de kan hålla på hur som helst på internet, att de inte är så anonyma som de tror, säger Jan Friberg, chef för familjevåldsroteln hos Gävleborgspolisen, till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro