ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexbrottslingen utvisas från Norge – nu varnar svenska tjejer för stetoskopmannen” på Facebook

Emmelie Wallroth · 18 Nov 2014
Uppdaterad 18 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Utdrag ur konversationen mellan mannen och Louise Gren på Facebook.
Utdrag ur konversationen mellan mannen och Louise Gren på Facebook.Foto: Privat

Den 25-årige mannen ska ha bett danska och norska tjejer att skicka bilder på när de undersöker sig själva med stetoskop. Nu varnar även svenska kvinnor för ”stetoskopmannen”. ”Jag fick en obehaglig känsla”, säger Louise Gren, 24.

Den 25-årige mannen är sedan tidigare dömd för sexbrott i Danmark och ska nu utvisas Norge, vilket VG tidigare rapporterat om. Mannen ska ha kontaktat danska och norska tjejer via Facebook, utgett sig för att vara läkare och erbjudit dem jobb. I media har mannen kallats ”stetoskopmannen”, eftersom han bett tjejerna att skicka bilder när de lyssnar på sig själva med ett stetoskop och frågat dem om de har ”fina magar”.

Och nu varnar flera svenska kvinnor för ”stetoskopmannen” kan ha börjat rikta blickarna mot Sverige.

För Louise Gren, 24 i Falköping, började det med att hon tidigare i höstas lade upp en selfie som blev viral och omskriven i flera medier

– Så jag antar att han har fått syn på den, för efter det kontaktade han mig, säger Louise Gren till Metro.

Mannen började med att berömma Louise för bilden och frågade sedan om hon var intresserad av ett jobb, en så kallad ”hälsokampanj”.

– Det var jag. Han verkade väldigt pålitlig.

Till en början tyckte inte Louise att det var konstigt.

– Men sedan bad han mig att ta bilder när jag lyssnade på mig själv med ett stetoskop. Och så hade han börjat leta upp flera tjejer via min vänlista och skrivit till dem och sagt att jag rekommenderade dem, vilket jag absolut inte hade gjort, säger Louise Gren.

Mannen ska även ha bett henne att filma sig själv med stetoskopet eftersom det var ”viktigt för kampanjen”. Louise förstod att det var någonting som inte stämde och delade en varning på sin Facebook. Då hörde flera tjejer av sig till Louise.

– Och det var då jag fick reda på att han var den så kallade ”stetoskopmannen”. Jag fick en jätteobehaglig känsla och kände mig lurad.

Polisen säger till Metro att de har fått in en anmälan gällande mannen som varit i kontakt med Louise, men kan inte bekräfta att det rör sig om ”stetoskopmannen”.

– Det är svårt att gå vidare. Är det så att man sitter utomlands och gör detta så ska man få rättslig hjälp från utlandet, och det är inte alltid så lätt, säger David Herngren som handlägger ärendet vid polisen i Falköping.

Metro har utan resultat sökt 25-åringen, men norska Dagbladet har tidigare träffat mannen.

– Jag förnekar inte att jag gjorde dumma saker i Danmark, men jag har avtjänat mitt straff och har även gått till en psykiater, sa mannen till Dagbladet i september.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro