ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexbrottsutredning mot nämndeman läggs ner

Tobias Andersson Åkerblom · 4 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2014

Metro berättade i februari att en västsvensk nämndeman i 35-årsåldern misstänktes för att i flera år ha utnyttjat en kvinna i beroendeställning till honom sexuellt. Nu läggs utredningen ned i brist på bevis.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen jobbade tidigare som ungdomskonsulent i en religiös församling, och det var i samband med det som brottsmisstankarna mot honom uppstod. Han ska ha haft en relation med kvinnan mellan 2008 och 2013.

Nu läggs utredningen ned, eftersom det inte går att bevisa att kvinnan varit i beroendeställning till mannen, enligt åklagaren.

– Jag ifrågasätter inte på något sätt att det har funnits sexuella handlingar mellan dessa personer, utan det är just beroendeställningen, säger Lena Lithner, chefsåklagare på Riksenheten för polismål. Fallet har hanterats där eftersom mannen är nämndeman i en domstrol. Han dömde i ett mål så sent som i januari i år. Kvinnan är över 18 år, och var över 15 när relationen inleddes.  

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro