ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexchockade som 12-åring

metro · 30 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Mehdi Chebil/All Over Press

Charlotte Gainsbourg, bioaktuell i ”Nymphomaniac”, är inte bara skådespelerska utan också sångerska. I filmen hörs hon sjunga en sensuell version av klassikern ”Hey Joe”. Tillsammans med sin berömda pappa skivdebuterade hon redan som 12-åring. Och det skedde med en låt som chockerade hela Frankrike.

Gjorde skandal med pappa

Skandal. Charlotte debuterade som sångerska för 30 år sedan med pappa Serge Gainsbourg, den ständigt provocerande nationalikonen som definierat fransk popmusik. Skandallåten ”Lemon incest” anklagades för att glorifiera incest och pedofili.

Comeback efter 20 år

Comeback. Tjugo år efter albumdebuten gjorde Charlotte Gainsbourg comeback med albumet ”5:55”. Framgången utanför Frankrike var blygsam, men Rolling Stone listade ”The Songs That We Sing”, skriven av Jarvis Cocker, som en av årets bästa låtar.

Hyllad video med Beck

Händelserik. De senaste fem åren har hon främst samarbetat med Beck (Hansen). Det är också han som producerat nya ”Hey Joe”. Till låten ”Heaven Can Wait” från albumet ”IRM” gjorde de en händelserik video som betraktas som en av 2009 års bästa.

Förbjöds i radio

Bannlyst. Här är Charlottes föräldrar, Serge Gainsbourg och Jane Birkin, i stönlåten ”Je t'aime... moi non plus” som chockade världen 1969, förbjöds i radio i många länder och bannlystes av Vatikanen. Gjordes från början med sexsymbolen Brigitte Bardot som dock inte vågade ge ut den.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro