ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexdömde Göran Lindberg miljonär i fängelset

Gustaf Eriksson · 17 Jul 2013
Uppdaterad 17 Jul 2013
Sexdömde Göran Lindberg miljonär i fängelset Göran Lindberg dömdes till sex års fängelse.

Sexdömde Göran Lindberg miljonär i fängelset Göran Lindberg dömdes till sex års fängelse. Foto: Scanpix


Offren fick några 100 000 i skadestånd – tillsammans. Men den förre polischefen Göran Lindberg, som dömts till fängelse för grova våldtäkter, har dragit in miljoner bakom lås och bom. – Han har ganska mycket pengar, säger polisprofessorn Leif GW Persson till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tidigare polischefen Göran Lindberg, som dömdes till sex års fängelse för bland annat grov våldtäkt och koppleri, kan snart vara en fri man. Och när han lämnar anstalten gör han det med gott om pengar på fickan, rapporterar Expressen. 

Enligt tidningens granskning har Lindberg under åren i fängelse haft inkomster på 2,3 miljoner kronor. Han har bland annat sålt en villa i södra Stockholm.Läs mer: För dyrt att jaga sexköpare i Lindberghärvan

Det täcker utan problem upp för den knappa miljon som hovrätten dömde att han skulle betala i skadestånd och rättegångskostnader.  – Det finns pengar hos honom och han åkte inte på så jävla blodiga skadestnd utan han har nog så han reder sig, säger polisprofessorn Leif GW Persson till Expressen. 

Efter att han släppts ut är det sannolikt att han sticker utomlands. – Han har ingenting i Sverige att göra länge. Han är körd här, säger förre överåklagaren Sven-Erik Alhem till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro