ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexdömde polischefen för farlig för obevakad permission

Anders Göransson · 11 Aug 2013
Uppdaterad 11 Aug 2013

Våldtäktsdömde Göran Lindberg, 67, bedöms som farligare i dag än han gjorde för två år sedan. I en ny riskbedömning av den fängelsedömde före detta polischefen slås fast att "återfall i sexuellt våld under permission och liknande inom en överskådlig framtid är klart förhöjd", skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt utlåtandet har Lindberg haft en begränsad mottaglighet i sin behandling, och risken för återfall i sexuellt våld anses vara större nu än vid en tidigare bedömning 2011. Bedömningen bygger bland annat på ett 50-tal psykologsamtal som Lindberg haft under sin tid i fängelse.

Därmed beviljas han inga obevakade permissioner av Kriminalvården. Lindberg har nu överklagat beslutet till Förvaltningsdomstolen.

Göran Lindberg, före detta rektor för Polishögskolan och länspolismästare i Uppsala, greps i januari 2010 . Han var då på väg till Dalarna för att träffa en 14-årig flicka som han fått kontakt med via ett internetforum. Han avtjänar för närvarande ett sexårigt fängelsestraff för bland annat grov våldtäkt, koppleri, köp av sexuell tjänst och misshandel.

Läs: "För dyrt att jaga sexköpare i Lindberghärvan"

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro