ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexförnedrade kvinna som sov – nu frias de

John Lindblom · 21 Okt 2011
Uppdaterad 21 Okt 2011
De åtalade männen blottade sina könsorgan, gjorde high-five och fotograferade.

De åtalade männen blottade sina könsorgan, gjorde high-five och fotograferade. Foto: POLISEN


Två unga män frias från sexofredande. Kvinnan märkte inte av förnedringen – eftersom hon sov.

klar

Artikellänk är kopierad

De två unga männen bestämde sig för att smygfotografera den sovande kvinnan med en förinställd kamera. Dels med sina blottade könsorgan bredvid henne, dels när en av männen drar ner tröjan och blottar hennes bröst. Trots bildbevisen friar Stockholms tingsrätt dem.

– Men det här handlar ju inte bara om smygfotografering, säger åklagare Gunnar Merkel som ännu inte bestämt om han ska överklaga domen.

De två unga männen i 20-årsåldern åtalades för sexuellt ofredande sedan de fotograferat kvinnan i smyg under en efterfest i början av förra året. Den 18-åriga kvinnan hade druckit en hel del alkohol och somnat på en säng när männen tog bilderna.

De båda gör ”high-five” inför kameran och kvinnan får inte reda på den förnedrande fotograferingen förrän polisen tar kontakt med henne flera månader senare. I samband med misstänkta narkotikabrott hittar polisen bilderna i en av de åtalades dator och via chat­tkonversationer kan hon identifieras.

– Hon känner sig ju ordentligt kränkt, även om det sker i efterhand, säger åklagare Gunnar Merkel. Stockholms tingsrätt konstaterar att de åtalade inte kan dömas eftersom kvinnan vid brottstillfället inte var medveten om att hon blev sexofredad.

Männen fälldes dock för narkotikabrott som de också åtalats för.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro