ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexfrågor vardag för thaimassörer

Mimmi Epstein · 8 Aug 2013
Uppdaterad 8 Aug 2013
Sexfrågor vardag för thaimassörer – Jag vill att folk ska förstå att thaimassage är massage, inte sex, säger Jeerawan Wandee.

Sexfrågor vardag för thaimassörer – Jag vill att folk ska förstå att thaimassage är massage, inte sex, säger Jeerawan Wandee. Foto: Lotta Bergseth


klar

Artikellänk är kopierad

Säger ifrån. Flera salonger som erbjuder thaimassage är tydliga med att de inte erbjuder sexuella tjänster. Ändå blir de inte av med männen som är ute efter mer än massage. – Man tappar lusten att massera, säger massören Jeerawan Wandee.

Ungefär en gång i veckan kommer män till massagesalongen där Jeerawan Wandee, 48, jobbar och frågar efter sexuella tjänster.

–  De undrar om de kan få ”body to body”-massage. Jag blir arg när det händer, och säger åt dem att gå någon annanstans. Samtidigt blir jag ledsen inombords.

Hon kom till Sverige för två år sedan och har masserat i snart tre månader.

–  Jag är en seriös massör som vill hjälpa folk med rygg- ont, säger Wandee.

En annan thaimassör som Metro talat med har liknande erfarenheter.

–  Det kommer män till mig och frågar efter ”fucking”. Jag förstår inte hur de tänker, men man får inte bli rädd. Det bästa är att prata med männen och säga nej. Då ursäktar de sig och går sin väg, säger kvinnan.

Hur känns det att vissa förutsätter att ni säljer sexuella tjänster?

–  Tänk dig själv att det skulle komma en galen man och fråga efter sex när du jobbar. Det känns både i hjärnan och i hjärtat.

Polisen får in en hel del tips på salonger som erbjuder sexuella tjänster.

–  Jag kan inte säga om det är utbrett eller om det bara är något som folk tror. Det är hur som helst väldigt olyckligt att alla dras över en kam, säger Ewa Carlenfors, poliskommissarie på sektionen för människohandel.

Enligt henne fanns det för ett par år sedan ungefär 300 salonger i Stockholms län som erbjöd thaimassage.

–  Vi har inte resurser att hålla koll på så många. Dessutom är det väldigt svårspanat, säger Ewa Carlenfors.

klar

Artikellänk är kopierad

Mimmi Epstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro