ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexigaste sommarläsningen – hela listan

Suzann Larsdotter · 4 Jul 2017
Uppdaterad 4 Jul 2017
Ha en skön läsning med erotik i hängmattan i sommar.

Ha en skön läsning med erotik i hängmattan i sommar. Foto: Eva Fallström


Sommaren är här och vi är många som laddar med böcker till semestern. För de som längtar efter sex-inspiration finns mycket att hämta i litteraturen. Här kommer några tips på bra erotisk läsning för alla som vill.

klar

Artikellänk är kopierad

Erotik är sexuella fantasier som uttrycks i text. Läsningen kan göda egna fantasier eftersom vi kan skapa en egen verklighet av innehållet. Vissa vill se erotiska bilder och föredrar porr medan andra själva vill skapa bilder i sitt huvud med hjälp av texter.

Ibland kan det handla om helt annorlunda njutningar än vad vi är vana med. Det kan vara gränsöverskridande sex, sexpraktiker som känns lite förbjudna. Men erotikens förmåga att ta med oss in i någon annans värld och njuta av andra saker kan vidga och öka vår förståelse för sexualitetens olika uttrycksformer.

Den litterära kvaliteten kan skifta otroligt mycket i erotiska romaner. Att skriva sexscener är en verklig konst och det finns till och med ett “pris” för sämsta sexscen i böcker: varje år delar brittiska tidningen Literary Review ut ”Bad Sex in Fiction Award”.Men det är också så att det anses lite finare när vi får intellektuell stimulans medan texter som gör oss kåta handlar väldigt mycket om kroppen. I vårt samhälle hyllas intellektet och det som stimulerar kroppen ses som något mindre värt. Men – varför välja, egentligen?

RFSU:s bästa tips på erotisk läsning

Erotisk klassiker”Venusdeltat” av Anaï NinPatinerad fransk boudoirpornografi som kom ut 1977.

Erotik för ungdomar”Het” av bland annat Jenny Jägerfeld, Gunnar Ardelius, Lisa Bjärbo, Jessica Schiefauer och Inti Chavez Perez.Tio noveller om tio erotiska situationer.

Erotisk feminism i serieform”Maran” av Lina Neidestam.Ett feministisk seriealbum i folksagemiljö.

Feministisk porr”Våt! : Tio sexnoveller som får dig att komma” av Lina Forss, Anna-Karin Svedberg, Daniel Möller mfl.Befriande snuskig explicit feministisk porr i skrift.

Amerikansk bestseller”Sirenen”/”Ängeln”/”Prinsen”/”Härskarinnan” av Tiffany ReiszDen internationellt bästsäljande och prisbelönta The Original Sinners-serien.

Het passion på ålderns höst”Lustans tivoli” av Birgitta AnderssonEn historia om en sjuttioårig kvinna som är ohämmat kåt och längtar efter het passion.

Erotiska noveller på gränsen”Över gränsen och andra erotiska noveller” av Carl-Michael EdenborgTretton erotiska noveller som ibland balanserar på gränsen, ibland kliver de över den. Fantasier är fria.

Onani-erotika”Enskilda nöjen” av Henry MathewsOnani är sex med någon du älskar. Här får du möta människor av olika nationalitet, kön och ålder som har solosex.

Smutsigt och vackert på samma gång”Lämna mig inte” av Stig SæterbakkenDenna bok tar dig i handen och leder dig på en vandring genom kärlekens och svartsjukans vackraste och grymmaste irrgångar.

Ytterligare en erotisk klassiker”Berättelsen om O” av Pauline RéageBoken från 1954 har översatts till över 20 språk och sålts i miljoner exemplar. En bok om BDSM eller att ta eller släppa kontroll.

pil
5 skäl till varför vi behöver erotiska böcker och noveller

1. De kan fungera både inspirerande, lusthöjande och göra en kåt.

2. Genom att läsa erotiska böcker kan vi väcka slumrande sexuella känslor.

3. Vi får nya sexuella erfarenheter genom någon annans upplevelse.

4. De fungerar upphetsande när man onanerar.

5. I fantasin är varje människa totalt fri och får göra vad som helst utan att skämmas. I verkligheten finns många gränser. I fantasin inga.

Källa: Källa: RFSU

klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro