ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexigt på catwalk i Milano

Katarina Matsson · 8 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli och Frida Giannini.

Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli och Frida Giannini.


• Milanos modevecka visade upp sin bästa sida Sexiga underkläder ska synas i vår • Här är det bästa från det polerade modemeckat

klar

Artikellänk är kopierad

Mode i Milano stavas traditionellt sexigt, kvinnligt och glamoröst. Och det var precis vad som visades under modeveckan.

Milano känns på många sätt orörd av recessionen och jämfört med andra stora modestäder mycket mer vuxen: även på gatan stavas stilen polerat sofistikerat.

Flera designer, som Dolce & Gabbana, Alberta Ferretti och Donatella Versace, har letat sig tillbaka till sina rötter inför våren 2010 och presenterade alla starka kollektioner. Sexigt synliga underkläder, romantiskt böljande klänningar och tajta fodral var några av ledorden.

Brittiska Christopher Kane, som förutom sin egen linje gjort flera samarbeten med Topshop, Milanodebuterar för Versus. Donatella Versace valde honom efter att hon beslutat sig för att återlansera underlinjen, som även den var tillbakablickande. Säkerhetsnålen var central, precis som på den klänning Elizabeth Hurley bar när hon slog igenom 1994 på premiären av "Fyra bröllop och en begravning".

3 toppar

1. Underbara under.  Dolce & Gabbana. I vår ska underkläderna åter-igen synas. Dolce & Gabbana satsade på ett överdåd av spansk spets – komplett med en grande finale där alla modeller ikläddes korsetter – och bröt av med traditionellt sicilianskt herrskrädderi och härligt blommiga tyger.

Kenyas kommentar: Kollektionen var modig och sexig på ett vintage-Dolce & Gabbana-sätt.

2. Marni. Flera italienare byggde lager på lager i kollektionerna. Roberto Cavalli satsade på okaraktäristiskt romantiska klänningar över skräddade byxor. Consuela Castiglionis Marni jobbade med ränder i svart, vitt och brunt och mättade blommönster i klart rött, gult, grönt och orange.

Kenyas kommentar: Att mixa och matcha kontrasterande färger, mönster och material är Consuela Castiglionis område.

3. Gucci. Strategiska utsnitt som retfullt visar en hint av hud är populära i vårens kollektioner. Kanske något svårburet, men Frida Giannini får till det på ett både sexigt och elegant sätt i sin vårkollektion för Gucci.

Kenyas kommentar: När du placerar utsnitten i kontexten av Guccis kollektion känns det helt självklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro