ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexmissbrukare sökte hjälp – ofredade terapeut

Evelina Olsson · 11 Apr 2012
Uppdaterad 11 Apr 2012

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Sexmissbrukaren sökte upp samtalsterapeuten i hopp om att få hjälp mot sitt missbruk. Det hela slutade i stället med att han antastade henne. Nu döms helsingborgaren till 50 timmars samhällstjänst för sexuellt ofredande.

Den kvinnliga terapeuten hann inte ens börja sitt samtal med mannen innan han gav sig på henne, framgår det av domen. Mannen, som är i 50-årsåldern, tog ett hårt grepp om hennes armar och kysste henne i ansiktet och på halsen.

Han blev därefter mer och mer aggressiv och utryckte önskemål om att få ha sex med terapeuten. Därefter hindrade han den förskräckta kvinnan från att lämna mottagningen, men hon lyckades ta sig förbi och springa därifrån.

Mannen nekar till brott och menar att det hela är ett stort missförstånd. Helsingborgs tingsrätt anser dock att kvinnan, som jobbat som terapeut i närmare 20 år, gett ett trovärdigt intryck och att hennes berättelse ska ligga till grund för domen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro