ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexofredade flickor under Allsång på Skansen

Leif Granlind · 2 Apr 2013
Uppdaterad 2 Apr 2013
Under Allsång på Skansen ofredade en man i 50-årsåldern fem tonårsflickor.

Under Allsång på Skansen ofredade en man i 50-årsåldern fem tonårsflickor. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmaren gick på Allsång på Skansen för att sexofreda ett gäng tonårstjejer, nu har mannen i 50-årsåldern dömts av hovrätten, skriver nyhetsbyrån Siren. 

Mannen tryckte sig mot ett kompisgäng med fem flickor, 15 till 17 år, i publikhavet under flera allsångskvällar i somras. 

"Av deras uppgifter framgår att de reagerade på att en mansperson stod alldeles för nära dem i förhållande till vad situationen och trängseln gav anledning till samt att samme man, trots utrop från någon av flickorna som 'Vad vi står nära varandra här i publiken' eller liknande, ändå kom nära dem bakifrån och tryckte sitt underliv mot deras rumpa/bakdel.", skriver Tingsrätten, som trots det friade mannen. Den utpekade mannen berättar att han varit på Allsång på Skansen tre gånger i juli förra året. Däremot nekar han till att ha antastat flickorna och antyder en annan gärningsman.

"Han har berättat att det som vanligt var mycket folk där och trångt framfor scenen, men att han inte uppfattade något särskilt förutom att det vid det första tillfället var en grupp tjejer som passerade nära framfor honom och att det var en man i deras närhet."

Svea hovrätt lägger större vikt på flickornas utpekanden och dömer mannen till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst. En nämndeman i hovrätten var oenig.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro