ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexologen: Läs det här innan du börjar swinga

Suzann Larsdotter · 23 Dec 2018
Uppdaterad 23 Dec 2018
Att swinga som par kräver god kommunikation, säger sexologen Suzanne Larsdotter.

Att swinga som par kräver god kommunikation, säger sexologen Suzanne Larsdotter. Foto: Marvi Lacar/Getty


Hur tar jag upp med min partner att jag vill ligga med andra? Och vad är vett och etikett på en swingersklubb? RFSU:s sexolog Suzann Larsotter har svaren på allt du undrar om partnerbyte.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Sex & Liv görs i samarbete med RFSU.

Vad är swinging?

Swinging är en livsstil där samtyckande vuxna, både singlar och par, ses för att ha sex med andra. En person som swingar kallas för swinger.

Kan alla swinga?

Nej, alla kan och vill inte swinga. Hos par kräver det både god kommunikation och att båda vill öppna upp relationen och ha sex med andra.

Hur pratar jag med min partner om att jag vill att vi går på swingersklubb?

Börja försiktigt med att fråga din partner vad hen generellt tycker om att ha sex med andra. Om hen säger tvärt nej kanske det inte är något för er. Det är viktigt att båda vill och att den ena inte bara går med på det för sin partners skull. Om din partner däremot verkar intresserad så kan du gå vidare och prata mer om vad ni vill få ut av att swinga och hur ni skulle kunna gå vidare.

quotation startVissa går dit för att titta på när andra har sex, andra har bara sex med sin partner.quotation end

Vad bör jag och min partner tänka på om vi går på en swingersklubb?

Att kommunicera är a och o, både före och efter. Vad är okej att göra och inte? Vad händer om någon blir svartsjuk? Det går inte att veta hur man kommer att reagera så var lyhörda för varandras känslor även under besöket. Efteråt är det bra att utvärdera och stämma av hur det kändes.

Måste jag ha sex med alla på swingersklubben?

Självklart inte. Vissa går dit för att titta på när andra har sex, andra har bara sex med sin partner. I seriösa swingerssammanhang finns en regel om att ingen behöver ha sex mot sin vilja. Ett nej ska alltid respekteras och personer som inte följer det riskerar att bli utestängda.

Hur bjuder jag in någon till en sexuell kontakt?

En vanlig regel är att man börjar ta kontakt genom att ta på en icke-intim kroppsdel som till exempel en arm eller axel. Om man blir avvisad är det ett tecken på att den andre inte vill. Om man inte blir avvisad så kan det tolkas som att man har samtycke att gradvis bli mer intim.

Jag är en hbtq-person – är jag välkommen?

Besökarna på swingersklubbar är framförallt hetero-par och bisexuella kvinnor. Det är inte ovanligt att kvinnor har sex med kvinnor, men en del swingerssällskap vill inte att män ska ha sex med män.

Vart hittar jag en klubb eller sällskap för swingers?

Googla efter klubbar och leta på sidor där folk söker sexuella kontakter. Kanske finns det en klubb i närheten av där du bor.

klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro