ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexologen: Så ökar du sexlusten

Simon Krona · 16 Aug 2018
Uppdaterad 11 Jun 2019

Om du tycker att du har för låg sexlust är du inte ensam. Många upplever det som ett problem. Här är sexologens fyra bästa tips för att få fart på lusten.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Fantisera!

Ofta tänker vi på sexuell lust som någon slags biologisk kraft som uppstår ur våra drifter. Men forskning har visat att sexuell lust snarare uppkommer från ett sexuellt stimuli – alltså sånt som vår hjärna uppfattar som sexuellt eller attraktivt.

Så använd gärna några minuter varje dag åt att tänka på det som tänder dig sexuellt. Det kan vara ett effektivt sätt att väcka lusten och samla material till dina egna sexuella fantasier.

LÄS MER
Samtyckeslagen träder i kraft – här är allt du behöver veta

2. Släpp tanken om att lusten måste komma först

Det är lätt att tänka att lusten måste komma först och att man därefter kan vara sexuellt aktiv. Men genom att aktivt ägna tankar på sex eller onanera så kommer lusten ofta på sikt.

Bra sex föder mer bra sex.

3. Lär känna dina lustsignaler

För vissa kan det kännas knepigt att hitta kåtheten och lusten i kroppen. Studier har visat att det kan vara lättare för de med penis att känna lustkänslorna i könet.

Om du har en fitta – försök att lägga märke till om det bultar, sväller eller pirrar när du ser någon som du tycker är snygg eller en het sexscen på bio.

Notera då det här i ditt inre. Acceptera känslan och ge den utrymme.

4. Lär känna din gas och broms

Har du hör talats om ”the dual control model”? Det är en modell som handlar om att alla har en gaspedal och en bromspedal som kontrollerar sexlusten.

Ett tryck på gaspedalen kan vara något du ser, hör, luktar eller känner. Ett tryck på bromsen är något som distraherar eller hämmar dig.

Att öka sexlusten handlar ofta om att försöka lätta på bromsen. Det kan handla om att sova ut, stressa ner, duscha eller nyktra till. Men för att komma någonstans måste du såklart gasa också genom att till exempel ge komplimanger eller hångla riktigt skönt.

Har du lust att ha lust?

Alla tipsen förutsätter att du vill ha lust. Men den första frågan du bör ställa dig är om du har lust att ha lust. För om du inte har lust att ha lust så är det ju inget problem med låg sexlust.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro