ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexologen: Få inspiration i sexlivet genom sociala medier

Pelle Ullholm · 21 Mar 2018
Uppdaterad 21 Mar 2018
Åhå, kunde man göra så! Ska vi testa?

Åhå, kunde man göra så! Ska vi testa? Foto: illustration Eva Fallström


Kanske är du trött på perfekta Hollywoodkroppar eller enformiga skildringar av vad som förväntas vara sexigt? I så fall finns nätet där med all sin mångfald. Där kan vi också få mer konkret sexinspiration, med tydliga beskrivningar av sex på ett mer varierat sätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Idén till den här texten kommer ifrån ett möte med en person. Hen berättade för mig hur den gillade att smeka på och kring klitoris men saknade kroppsvärmen mycket eftersom hen kom så långt ifrån sin partner. Hen hittade av en händelse en tumblr-blogg där en kort filmsnutt visade lösningen. Där satt en person i sängen och den andra lutade sig den bakre personen och så kunde de vara nära varandras kroppar, känna värmen, samtidigt som den personen bakom smekte klitoris. Det kanske man tänker att man ska räkna ut men ibland är det bra med konkreta tips.

Det finns många sexbloggar, rörliga gif-bilder eller tumblr-bloggar i sociala medier som visar personer som smeker sig själva, med fingrar, händer eller sexleksaker. I filmsnuttar kommer ofta loopar där en person smeker eller ger oralsex till en annan person.Som sexualupplysare vet jag att vi sällan får konkreta bilder av hur olika kön kan ser ut och att det sällan diskuteras vad som kan vara skönt för någon annan. Den vanliga sexualupplysningen kommer inte alltid dit. Och populärkulturens bilder av sex är ofta otydlig eller mer endimensionell.

Då kan en blogg som Tumblr eller en gif-fil, som av sin natur är en upprepning, göra det lättare att se vad exakt vad som händer. Det blir alltså tydliga och konkreta exempel på hur man kan göra när man smeker, slickar eller suger.Den som söker kan hitta många korta filmsnuttar på exempelvis tumblr-bloggar som kan upplevas som varande åt det sensuella hållet. Det finns även filmsnuttar som känns som hårt sex. Alla varianter finns. Eftersom olika personer gillar olika saker kan det vara svårt att avgöra, men vissa filmsnuttar kan kännas kränkande och då är det värt att reflektera kring dem. Bara för att det är sex i sociala medier är det inte självklart att det som beskrivs är handlingar som är på bådas villkor. Fundera – känns det här okej? Du väljer självfallet om du vill ta del av det eller inte.

Oavsett sexets karaktär är ömsesidighet, bådas frivilliga och önskade deltagande, alltid centralt.Men om det känns okej och om du gillar det – låt dig inspireras.

klar

Artikellänk är kopierad

Pelle Ullholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro