ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Sexologen: Fem sexställningar som världen glömt

Suzann Larsdotter · 7 Mar 2018
Uppdaterad 7 Mar 2018
Hej älskling, vad sägs om att leka nya lekar i sängen i kväll?

Hej älskling, vad sägs om att leka nya lekar i sängen i kväll? Foto: Daniel Ivarsson


Går sexlivet på rutin, har det blivit lite av en upprepning? Kanske skönt men också trist? Ett förnyat sexliv kan ge mer energi och glädje, men många roliga sexställningar glöms bort. Här ger RFSU-sexologen Suzann Larsdotter fem förslag sexställningar som ofta glöms bort. Visa din partner och kör!

klar

Artikellänk är kopierad

1. SexkuddenOralsex är något som kan ge lite extra krydda till sexlivet. Det går att variera i en rad olika ställningar. På sexkudden ska den som får oralsex lägga sig på rygg med en eller två kuddar under stjärten, vilket gör att könet blir mer tillgängligt för den som slickar och suger. Den ökade exponeringen av könet kan ge en kick i sig. Fungerar mycket bra oavsett könsidentitet på de inblandade.

2. SkedenLägg dig sked, det vill säga på sidan, så den ena ligger bakom den andre. Den som penetrerar har ansiktet mot den andres nacke. I denna ställning kan penis komma in i slidan eller anus bakifrån. Detta underlättas om den som blir penetrerad putar lite med stjärten. Att skeda någon kan vara en fantastiskt häftig upplevelse för smeksex även utan penetration.

3. CAT–ställningenCAT kommer från engelskans coital alignment technique och är en variant av missionären. Denna ställning ökar sannolikhet att uppnå orgasm genom stimulans på klitoris. Personen som har en penis eller använder en strap-on med dildo ligger överst men istället för att stöta ut och in låter hen kroppen glida horisontalt upp och ner så att blygdben och penisrot/dildon gnuggar sig mot klitoris. Samtidigt pressar båda sina underliv mot varandra. Fungerar också för två personer som gnuggar sin klitoris mot den andra.

4. Nu är du fast…

Studier visar att oralsex ökar chanserna till orgasm hos kvinnor* men många njuter av att både ge och få oralsex. Här lägger sig den som ska ta emot oralsex på rygg alternativt på sidan. Den som ska ge oralsex placerar sitt huvud vid könet för att sen få personens ben korsade över axlarna och skuldrorna. Denne håller fast huvudet med benen och ber den andra agera enligt sina instruktioner.

5. SjöstjärnanKvinnan eller personen med klitoris ligger på rygg och lyfter vänster ben över den andras höft och lår. Paret ligger och har ansiktena mot varandra och den som har penis eller strap-on med dildo penetrerar snett underifrån och har partnerns högra ben mellan sina lår. Denna ställning gör att man kommer in på en känslig del av slidan som ofta upplevs skönt. Båda kan samtidigt jucka och använda händerna till smekningar av sig själv eller varandra.

* Studien finns publicerad i The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006 under rubriken ”Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey”

klar

Artikellänk är kopierad

Suzann Larsdotter
Suzann Larsdotter
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro