ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sextortyr mot barn i ny Syrien-rapport

Tomas Lundin · 5 Feb 2014
Uppdaterad 5 Feb 2014
Sextortyr mot barn i ny Syrien-rapport Syriska barn i ett flyktingläger i Libanon.

Sextortyr mot barn i ny Syrien-rapport Syriska barn i ett flyktingläger i Libanon. Foto: TT


Barn som våldtas och skadas sexuellt för att straffa deras föräldrar eller tvinga fram information är del av en ny FN-rapport som målar upp en fruktansvärd bild av krigets Syrien.

klar

Artikellänk är kopierad

Främst är det den syriska underrättelsetjänsten och armén som använt sexuellt våld mot barn, rapporterar Aftonbladet. Våldtäkter mot både pojkar och flickor har dokumenterats, liksom elchocker och brännande mot könsorgan. En pojke vittnar om att han tvingats se på när hans 14-årige vän utsatts för övergrepp och sedan dödats. 

Det sexuella våldet mot barn förekommer på båda sidor i konflikten, enligt FN, som däremot inte lyckats dokumentera vittnesmål eller bevis mot oppositionen. 

Generalsekreteraren Ban Ki-Moon talar i ett uttalande i samband med rapporten om ”ofattbara grymheter” och uppmanar båda stridande parter att upphöra med alla övergrepp på barn och att släppa alls barnfångar.

Inbördeskriget går snart in på sitt fjärde år och metoderna att straffa civilbefolkningen blir allt mer brutala. Barn blir också mer och mer inblandade i kriget, både som offer och soldater. I höstas rapporterades om att krypskyttar siktar på gravida kvinnors magar.► LÄS RAPPORTEN

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro