ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sexutnyttjad tonårsflicka förlorar mot Myspace

Jenny Sköld · 15 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

PREJUDICERANDE. En domare i Texas har avskrivit ett mål mot internetcommunityn Myspace för bland annat försummelse och bedrägligt uppförande, skriver nyhetsbyrån Reuters. Det är familjen till en tonårig flicka i Austin, Texas, som stämt internetgiganten efter att hon blivit sexuellt ofredad av en 19-årig man som hon lärt känna på den populära communityn.

Målet har väckt stor uppmärksamhet i USA och kan bli prejudicerande för flera liknande anmälningar som står på tur mot förövare som utnyttjat unga flickor på Myspace. Barnskyddsorganisationer har riktat skarp kritik mot företaget för att de inte vidtagit tillräckliga skyddsåtgärder som till exempel en skärpt kontroll av medlemmarnas ålder. Domaren motiverar avskrivningen med att företag som bedriver tjänster på nätet är skyddade mot den här typen av anklagelser genom Communications Decency Act (CDA) från 1996 . Lagen tillkom för att trygga en fortsatt expansion av serviceföretag på internet. De ska därmed inte behöva ta ansvar för vad enskilda användare har för sig på deras internetdomän. Domaren anmärkte också på att flickan ljugit om sin ålder och påstått att hon var 18 år när hon i själva verket var 13.  Åldersgränsen för att få delta i communityn är 14 år.Texasflickans advokat säger att hon planerar att ta anmälan i en högre instans.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro