ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shayne Ward sjunger för Victoria

Stockholm TT Spektra · 13 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm (TT Spektra) Han har kallats den nye Robbie Williams – av Robbie själv. Hans familjs brottsregister är dagligt skvaller i hemlandet England. Men den brittiska sångaren Shayne Ward skakar av sig pressen och håller sig fokuserad. På fredag (14/7) spelar han på Victoriadagen i Borgholm. För ett år sedan var Shayne Ward en vanlig snubbe från Manchester. Klädd i grön militärjacka och slappa jeans lutade han sig mot en röd tegelvägg och samlade sina krafter innan han gick in till talangjakten "X-Factors" uttagning. Bilderna från sekunderna innan hans liv fick en radikal vändning ligger i dag på hans hemsida. – Jag jobbade som försäljare i en skobutik och hade inga andra mål än att fortsätta jobba och tjäna mitt levebröd. Jag sjöng i ett coverband på helgerna, som spelade mycket gammal soul som Stylistics. Jag trodde verkligen aldrig att jag skulle vinna "X-Factor". Jag gick till provspelningen för min familjs skull. Förflutna Shaynes familj har, samtidigt som sångaren fått sitt genombrott, blivit en återkommande ingrediens i de engelska tidningarna. Redan innan den 21-åringe Shayne tog hem "X-Factor" hade läsarna informerats om att hans pappa sitter bakom galler för våldtäkt, att hans bror friades efter mordmisstankar och att ytterligare två morbröder och en kusin nyligen ska ha dömts för mord. – Jag fattade redan från början att allt det där skulle komma ut i pressen. Personalen på "X-Factor" och jag snackade om det på en gång. Och jag sa det jag alltid säger. Jag har inget att dölja av min familjs förflutna. Det har varit mycket skriverier men jag tvivlar på att det har påverkat mig. Hur har det påverkat din familj? – Sådana här saker skulle nog vara jobbiga för de flesta människor men inte mig och inte min familj. Vi var så fokuserade på mig och min karriär och att det skulle gå bra i tv-serien. Jag känner bara stöd från min familj. Fokuserad Shayne Wards karriär har börjat som det brukar när det gäller reality-artister. Efter att ha vunnit "X-Factor"-finalen spelades ett självbetitlat album, fullt av glättiga ballader, in på 12 veckor. Och Shayne förnekar inte att han haft lite att säga till om på skivan. – Jag har inte skrivit några egna låtar, förutom någon b-sida. Jag fick inte direkt välja låtskrivare men jag valde de låtar jag gillade från en lång lista och jag är tacksam för att vi kunde göra skivan tillsammans med kompetenta människor.

Den förra "X-Factor"-vinnaren, Steve Brookstein, är idag ett minne blott. Hur känns det? – Det är klart att det kan hända mig med. Jag kan bara hålla mig fokuserad och jobba för att det inte ska hända. Skulle det inte funka är jag med på att hålla upp händerna och säga: Jag försökte i allafall. Men jag vill verkligen göra det här till en lång karriär. Shayne Ward uppträder på Victoriadagen i Borgholm på fredag. Enligt honom är det första gången han spelar för en kunglighet. Niklas Strömberg/TT Spektra [email protected] //bilder: 3 Bildtext 1-3: Brittiska Shayne Ward är aktuell Sverigeaktuell med en spelning på Victoriadagen. Foto: Scanpix

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro