ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shirley Clamp: Jag har fobi för att spy

Emma Björkman · 15 Mar 2012
Uppdaterad 15 Mar 2012

Foto: Klara Leo


Shirley Clamp skapar lördagsunderhållning som lagledare i Sing along”. I Tuffometro väljer hon den tuffa vägen och berättar hur det känns att skapa rubriker med sina bröst och om när hon körde in i samma stolpe två gånger.

klar

Artikellänk är kopierad

Vem av gästerna i ditt ”Sing along”-lag skulle du vilja byta ut? – I morgon skulle jag kunna byta ut Per Andersson för att han pratar så mycket och är roligare än mig. 

Du har varit med i Melodifestivalen fem gånger – hur bittert är det att aldrig ha vunnit?– Det är inte bittert att inte ha vunnit men det var lite bittert när jag kom sist 2009. Det satte i gång tankar som ”är det ingen som gillar mig?”. Men nu kan det inte gå värre. Om jag skulle vilja vara med igen? Ja, gud ja. Spontant skulle jag säga att jag vill ställa upp med Shirley’s Angels igen men det beror på vad det är för låt. 

Pest eller kolera: aldrig mer få synas i Melodifestivalen eller aldrig mer vara med i ett lekprogram på tv? – Det skulle vara väldigt tråkigt att veta att jag aldrig mer får vara med i Melodifestivalen så jag väljer att aldrig mer få leka i tv.

Vi har noterat att dina bröst ofta nämns i artiklar om dig, vad tycker du om det?– Det började med genrepet till Melodifestivalen 2005. Min scentopp var inte klar så jag uppträdde i linne och en kofta och den bilden hamnade i tidningen. På lördagen hade de sytt dit strass och transparent tyg på toppen så urringningen var mindre. Det stod att jag vann deltävlingen på grund av mina bröst, inte min röst. Jag bryr mig inte. Vad ska jag göra? De är ju där. 

Vilket är det sämsta uppträdandet du har gjort?– En gång giggade jag och änglarna och fick så dåligt ljud. Det gick knappt att höra sig själv. Dåligt ljud gör att jag blir på dåligt humör och man märkte att publiken också tyckte det lät dåligt. 

Vilket är det konstigaste stället som du har haft sex på? – När jag var yngre hade jag sex i en bil och på en bergsklippa vid havet. Jag kan än i dag tycka att ”fatta att jag gjorde det”. 

När blev du senast så full att du kräktes?– Jag har fobi för att spy. När jag var 17 år drack jag rödvin och spydde i snön. En annan gång spydde jag efter att ha druckit lakritsshots och spyan luktade bara lakritsshots. Men i vuxen ålder har jag inte kräkts på grund av alkohol. 

Vilka är dina sämsta sidor som flickvän?– Dels älskar jag vardagen – min sambo vill hitta på saker men jag vill vara hemma. Jag är inte heller någon romantisk person och ibland kan jag vara disträ och glömma bort att fråga hur han har haft det på jobbet. 

Ditt skivbolag Lionheart Music stämde Stockholm Pride för att du inte fick betalt på förra årets Pridefestival. Hur har det gått?– Pride hade pratat med min agent som sagt att de skulle stämma Pride. Jag ville inte uttala mig så min agent uttalade sig och tidningarna använde mitt namn. Jag har inte fått några pengar men jag har aldrig varit upprörd. Om jag kommer att uppträda på Pride i år? Nej, det ska nog mycket till för det. 

När tänkte du senast: ”Hoppas ingen får veta det här” om något som du gjorde?– För inte så länge var jag på väg att köpa kaffe i Enskede och backade först in i en lyktstolpe. När jag gick ut för att titta efter hade jag glömt lägga i handbromsen och bilen rullade in i stolpen igen. Det satt två pappor utanför fiket och jag skämdes så mycket att jag åkte i väg utan att ha köpt kaffe. Då önskade jag att ingen sett mig. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro