ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shirley: Jag är coolare den här gången

TT Spektra · 2 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Nybliven mamma, folkkär och favorit inför Melodifestivalens premiär i Göteborg. Inte konstigt att Shirley Clamp vill förmedla positiva känslor. Livet har förändrats för Shirley Clamp. 2004 erövrade hon folkets hjärtan med "Min kärlek", ungefär samtidigt fann Shirley mannen i sitt liv. Fem år senare är hon stadgad, stolt mamma till dottern Vilja och åter schlageraktuell i Melodifestivalens första deltävling på lördag.

Och det är just livets vändpunkter som reflekteras i hennes låtbidrag, den mäktiga balladen "Med hjärtat fyllt av ljus". - "Min kärlek" var "flirtig", jag var i början av en romans då. Nu står jag här med allt jag har drömt om. Låten handlar om det, både hur jag önskade att livet skulle bli och vem jag är i dag, säger 35-åriga Shirley Clamp. Vilja föddes i juli 2008, efter att Shirley och sambon Daniel Ottosson hade närt tanken på barn under en längre tid. - Det känns som om hon alltid har varit med oss. Vilja är det viktigaste som har hänt mig.

Men att vänta på sitt första barn var inte utan komplikationer för henne som sångerska. - Du bär på alla dessa kilon, musklerna kollapsar till slut. Just efter graviditeten undrade jag om jag någonsin skulle kunna sjunga igen. Men det gick fort att komma tillbaka. Det har väl att göra med Vilja..., säger Shirley och skrattar.

Hon tycker att det går bra att kombinera mammarollen med karriären och har ofta med sig Vilja på konserter runtom i landet. - Vilja gillar människor, nya ansikten. Om det inte vore så enkelt, skulle det inte kännas skoj att vara med i den här ruljansen som drar igång nu, säger Shirley. Låtbidraget "Med hjärtat fyllt av ljus" kommer från samma trio som låg bakom "Min kärlek" - Ingela "Pling" Forsman, Bobby Ljunggren och Henrik Wikström. "Pling" Forsman hade Shirley Clamps nya tillvaro i åtanke när hon skapade låtens text. - Hon vet exakt var jag står. Jag har blivit vuxnare, så hela låten och framträdandet har en annan, ja, mogenhet än tidigare.Apropå titeln. Fanns det ett mörker tidigare, som har skingrats nu? - Nja, jag har aldrig varit inne i en depression. Men att våga ta steget, landa med någon, prata om att leva resten av sitt liv tillsammans... Jag var osäker kring det tidigare, tänkte att det här är för bra för att vara sant, jag är inte värd det. Så fjantigt och omoget. Det är fjärde gången gillt i Melodifestivalen och Shirley Clamp är inte längre lika nervös inför att delta. - Jag är coolare, analyserar inte hur det kommer gå. Då får man bara magproblem och blir uppstressad. Men tävlingsmomentet är läskigt. Jag tänker inte så mycket på det på scenen, utan mer efteråt i "green room". Då pajar jag...

Bland farligaste konkurrenterna i Göteborg nämner hon Scotts och Alcazar. - Men att vinna och komma till Eurovision är inget som lockar på samma sätt som det gjorde förut. Det verkar inte kul längre, säger Shirley.

I stället föreslår hon ett nytt pris till Melodifestivalens segrare. - Man kan vinna en sommarturné, med alla andra finalister som gäster, säger Shirley Clamp.

klar

Artikellänk är kopierad

TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro