ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shoppa är en angelägenhet

Hanna Göransson · 24 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Trött på trängseln på stan? Nu kan du shoppa i hemmiljö. Hos Anna Nisslert får kunderna kika in i garderoben. Om de hittar dit. Hemmashopping är stort i världsstäderna London, New York och Berlin. Nu har Anna Nisslert tagit trenden till Stockholm.

Tillsammans med pojkvännen Henrik Wagenius driver hon modebutiken Mint & Vintage. Butiken lockar få spontana kunder. En liten skylt är allt som avslöjar att det bakom en av dörrarna i trappuppgången på St: Eriksgatan finns en lägenhet fylld med svensk, dansk och fransk design.

En anspråkslös entré, lika hemlig som ingången till Allmänna Galleriet på samma bakgård. Restaurangen som blev hajpad för att det var så svårt att hitta dit. Men Anna vill inte vara hemlig.

– Jag vill att det ska vara hemtrevligt och mysigt att komma hit och shoppa.  I ett hörn i vardagsrummet ligger en trave med böcker och modetidningar. Ur stereon hörs franska toner.

– Man ska känna sig lite utvald. Jag har en personlig relation till mina kunder, säger Anna Nisslert.På galgarna samsas gammalt och nytt. I höst ska även herrplagg få en del av utrymmet och butiken ska utvecklas med shoppingkvällar. Romantiskt och nostalgiskt är kriterierna på vilka plagg som kommer över tröskeln. Helt enligt ägarinnans tycke och smak. – Det ska vara fina kläder. Välskräddat och klassiskt feminint.

Fotnot: Hitta hit. St:Eriksgatan 48.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro