ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Shoppa och ät rätt i Tokyo

Tidningen Res · 8 Apr 2013
Uppdaterad 8 Apr 2013
Shoppa och ät rätt i Tokyo Tokyos bästa indiebar Nya Beat Cafe hittar du i Shibuya-ku. Här finns billiga drinkar, bra musik och coolt klientel.

Shoppa och ät rätt i Tokyo Tokyos bästa indiebar Nya Beat Cafe hittar du i Shibuya-ku. Här finns billiga drinkar, bra musik och coolt klientel. Foto: Said Karlsson


Testa risotto på japanskt vis. Och så klart äkta sushi av en riktig sushikock. Eller passa på att shoppa eftertraktade samlarfigurer direkt från designern själv. Här är sex heta tips för en lyckad nöjesvistelse i den japanska huvudstaden.

klar

Artikellänk är kopierad

Specialiserade  på japansk risotto

Mat & dryck: Tokyo Kichi

En restaurangkedja som har specialiserat sig på maträtten risotto i japansk tappning. De har butiker runt om i stan, den i Shibuya är min absoluta favorit tack vare den mysiga lokalen och för att de även har ett par utomhusplatser – vilket är väldigt ovanligt i centrala Tokyo.

Takayama-land building 7F

28-1 Udagawacho, Shibuya-ku

Intim sushi sedan flera generationer

Mat & dryck: Tachibana

En liten, intim restaurang som har funnits sedan 1930-talet. Den drivs i dag av den sympatiske Hiro Gotou, tredje generationens sushikock. Övrig personal utgörs av Hiros föräldrar. Varje morgon åker han till fiskmarknaden i Tsukiji för att se till att fisken han serverar är av högsta kvalitet. Trots den höga nivån är priserna överkomliga. Lunch från 800 yen, middag från omkring det dubbla. Ta med en japansktalande vän om du vill undvika missförstånd.

3-34-1 Kitazawa, Setagaya-ku

Populär shopping för figursamlaren

Shopping: Uamou

Uamou är designern Ayako Takagis flaggskeppskaraktär, en svårdefinierad varelse med horn, som finns att köpa i olika varianter. Figurerna har snabbt blivit uppskattade av samlare runt om i världen. I dag går de att köpa på hippa designbutiker världen över. Ayako själv har en liten butik i anslutning till sin studio i Okachimachi. Här kan du få en inblick i hur designprocessen går till och givetvis köpa ditt eget exemplar.

Butik D1, 2k540 Aki-Oka Artisan

5-9 Ueno, Taito-ku

www.uamou.com

Konst och design under spåren

Shopping: 2k540 Aki-Oka Artisan

Nyöppnad butiksgata under spåren mellan Akihabara och Okachimachi på JR Yamanote line. Här trängs små oberoende designerbutiker med ett par kaféer och en större öppen avdelning där en grupp kreatörer då och då anordnar en marknad. Snygg arkitektur och ett bra exempel på hur platsbristen i Tokyo tvingar fram nya användningsområden för mark som tidigare varit trista parkeringsplatser.

5-9 Ueno Taito-ku

www.jrtk.jp/2k540

Hollywooddoftande burgare som berör

Mat & dryck: Whoopi Goldburger

Det här är en av många restauranger som aspirerar på titeln Tokyos Bästa Burgare, och tveklöst den med fyndigast namn. Whoopi Goldburger är beläget i en halvgömd källarlokal nära Shibuya station och hela menyn är inspirerad av Hollywoodkändisar. Bland annat erbjuds ”Helena Bonham”, ”Kevin Bacon” och ”Sarah Jessica Burger”. Cirka 1 500 yen för en meny med burgare, mos eller pommes och dryck. Då ingår matkoma.

1-9-4 Shibuya, Shibuya-ku

Drinkar och dans med coolt klientel

Nattliv: Nya Beat Cafe

Tokyos bästa indiebar har flyttat från gågatan i Shibuya. Nu ligger den i stället inklämd mellan kärlekshotellen ett par kvarter bort. De billiga drinkarna, den bra musiken och det coola klientelet är lyckligtvis oförändrade. Nytt är en marginellt större lokal med plats för ett litet dansgolv. Olika event äger rum beroende på veckodag, tillförlitlig information finns på deras Facebooksida. En given plats att börja utekvällen på.

2-13-5 Dogenzaka, Shibuya-ku

klar

Artikellänk är kopierad

Tidningen Res
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro